Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Ugovor zoper sklep o izvršbi

Ugovor zoper sklep o izvršbi

Pozdravljeni!

Dobila sem neko priporočeno pošto in mislim da bi lahko šlo za sklep o izvršbi zaradi delno neplačane šolnine.

– V primeru, da ugovarjam na višino zneska ali sodišče sklep razveljavi in celotno zadevo pošlje na pravdo ali enostavno sklep postane pravnomočen za znesek, ki ga priznam (npr napišem da moj dolg do šole znaša 100 eur)? Koliko časa pridobim na tak način? Tudi če poberejo teh 100 eur kaj se potem zgodi in v kolikem času lahko poberejo ostalo?

– Zanima me še to ali se zadeva ustavi v primeru, da dam ugovor zadnji, osmi dan od prejema sklepa ali vseeno obstaja možnost blokade računa tudi če je ugovor podan v zastavljenem roku? Kdaj naj dam ugovor če se želim izogniti blokadi računa?

– V primeru, da dam ugovor, da ne vem zakaj gre in da od šole nisem prejela niti enega računa in poplačam dolg, sodne takse in obresti preden se celotna zadeva zaključi na sodišču ali to da sem dejansko dala neresničen ugovor ima v praksi (vem da v teoriji verjetno ima) posledice in kakšne?

– in ali bo sploh sodišče sprejelo takšen ugovor (da ne vem zakaj gre in da nisem prejela nobene fakture) ker ne gre samo za izdane fakture s strani šole temveč tudi pogodbo o šolanju, ki je podpisana z moje strani. Ali je veljaven ugovor tudi samo to da nisem prejela nobene fakture?

– ali lahko od sodišča dobim odlog izvršbe na podlagi tega da že 3 mesece nimam dohodkov? V primeru, da je to mogoče za koliko časa se izvršba lahko prestavi?

– Kakšen ugovor je nabolj pametno dati v mojem primeru? Kaj naj naredim? Samo mi ne predlagat dogovor s šolo ker so nemogoči. 70% šolnine sem že plačala in redno nakazujem po 50 ali 100 eur vsak mesec tako da se z njimi nič ne da zmenit. Rada bi samo zadevo zavlekla par mesecev da to lahko poplačam do konca.

Hvala za hiter odgovor in lep pozdrav,

Ivana

Spoštovani,

Ugovor mora biti obrazložen. V ugovoru mora dolžnik navesti dejstva, s katerim ga utemeljuje in predložiti dokaze, sicer se ugovor šteje kot neutemeljen.

Sodišče bo v vsakem izmed opisanih utemeljitev sklep o izvršbi razveljavilo in upniku naložilo naj vloži tožbo. Če se bo ugotovilo, da je upnikov zahtevek utemeljen boste dolžni nositi še stroške teh postopkov.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Pozdravljeni!

Če sem vas dobro razumela, če npr. gre za znesek 150 eur
– plačam 50 eur,
-ugovarjam, da gre za napačen znesek (ker nisem več dolžna 150 eur temveč 100 eur) in priložim dokazilo o plačilu

Sodišče bo v tem primeru sklep razveljavilo in upniku naložilo da vloži tožbo? Sklep ne bo postal pravnomočen za tisti del zneseka, ki ga jaz priznam (v tem primeru bi to bilo 100 eur) ?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Ivana

Spoštovani,

da, v takem primeru je postopek takšen.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close