Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prodaja stanovanja

prodaja stanovanja

Spoštovani,moje vprašanje je sledeče:
Po smrti mojega očeta pred tremi leti, sem z mojo mamo postala 1/4 lastnica stanovanja , ona pa 3/4 .
Mama je bila že pred tremi leti dementna, pa vendar ne tako zelo, kot sedaj, ko sem jo morala dati konec marca v dom upokojencev , ker ne bom zmogla plačevati stroškov oskrbe, bom prodala stanovanje .
Zanima me sledeče: Kako lahko z dementno osebo sklenem darilno pogodbo ? Kje lahko urejujem te zadeve , verjetno pri notarju ? Sama živim s partnerjem v drugem kraju in sem trenutno tudi brez službe, zato bi rada te stvari čimprej uredila, da bom postala lastnik stanovanja in ga vsled temu prodala.
hvala lepa za odgovor in lp

Spoštovani,

opozarjamo vas, da so pogodbe sklenjene s poslovno nesposobno osebo nične (seveda pa mora nekdo zahtevati, da se ničnost ugotovi). Veljavne bi bile le v primeru, da se je dementna oseba v trenutku sklepanje pogodbe zavedala posledic svojega dejanja. Dovolj je le notarsko overjen podpis vaše mame na pogodbi.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close