Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti pravično dedovanje

pravično dedovanje

Prosila bi za nasvet. Z možem imava tri otroke rojene v zakonu in mož ima enega nezakonskega otroka. Mož ima v lasti poslovni prostor, katerega je edini lastnik (edini je vpisan v zemljiško knjigo). Ta poslovni objekt sva kupila skupaj, vsak je prispeval polovico.
Mislim, da imajo moji otroci – rojeni v zakonu – pravico do večjih dednih deležev na poslovnem objektu, saj sem sama, kot njihova mati prispevala polovico.
V primeru moževe smrti, bi zahtevala, da se iz dedovanja izloči moja polovica poslovnega objekta, ostalo pa bi se delilo med dediče.
V primeru moje smrti, (ker pač nisem lastnik objekta) in moževe smrti, pa bi se delilo po enakih deležih na vse otroke. Kako naj uredimo, da bi v primeru najine smrti, moj del prispevka v poslovni objekt dobili moji otroci? Upam, da sem razumljivo napisala.
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

v tem primeru bi bilo najbolje, da bi bili vi v zemljiški knjigi vpisani kot 1/2 lastnica poslovnega prostora ter bi naredili oporoko, v kateri bi ta prostor namenili vašim otrokom.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close