Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpoved dediščini – dedni sporazum

Odpoved dediščini – dedni sporazum

Zanima me, če bi lahko v mojem primeru šlo za kakšno kaznivo dejanje ali ne, ter mi preostane zgolj izpodbijanje pravdnih dejanj dolžnika v pravdi.

Skratka moj dolžnik je bil 2x pravnomočno obsojen za kaznivo dejanje na mojo škodo ( razžalitev in lahka telesna poškodba ) nato sem na podlagi kazenskih sodb sodišča vložil še odškodninske in dosojena mi je bila odškodnina.

V tem času, ko so sodbe postale pravnomočne pa je dolžnku umrl oče, zapuščina je bila pravnomočno zaključena letos maja, moj dolžnik pa je še s polbratom in sestro dklenil dedni dogovor, kjer se je dediščini odpovedal v korist polbrata in sestre, priboril si je zgolj dosmrtno preživljenje v stanovanjski hiši. Polbrat je dobil kmetijo ter denar, sestra pa ostale nepremičnine. Čista zapuščina je znašala 75.000 EUR, torej bi vsak dedoval po 25.000 EUR.

Vsi trije so vedeli, da mi je dolžnik dolžan denar, ker tudi izvršbe niso bile uspešne, torej so na mojo škodo naredili takšen dogovor, da so me prikrajšali, da bi prišel do svojega poplačila, vsi trije so v zapuščinski obravnavi imeli odvetnika.

Zanima me ali bi lahko govorili o kakšnem kaznivem dejanju in le to podam na PP oz. ODT ali gre zgolj za civilno razmerje, kjer bi jih moral tožiti – 256. čl OZ.

Res hvala za kakšen nasvet!

Spoštovani,

predlagamo vam, da vložite tožbo po 256. členu OZ.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close