Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Nasvet

Nasvet

Pozdravljeni!

Imam problem v zvezi z dedovanjem. Nenadoma mi je umrl mož. Imam polnoletnega sina, s katerim nimam stikov. Situacija je naslednja. Pred leti mi je oče podaril nepremičnino, v kateri sva živela skupaj z možem. Na isti parceli sva zgradila objekt, kjer imam poslovni prostor, ter v njem opravljam s.p.. Prav tako imam v tujini podjetje, ki glasi na moje ime in ima v lasti nepremičnine in osebni avto. Mož je imel v lasti drug osebni avto, vse ostalo na papirju glasi na mene. Zanima me, kako je z dedovanjem v mojem primeru, ker se je javil izgubljeni sin, ki pravi, da bo zahteval polovico vsega premoženja. Kaj lahko pričakujem od zapuščinske razprave oz. kaj naj prijavim v zapuščino po možu. Prosim za vaš nasvet
LP J

Spoštovani,

predlagamo, da v zapuščino prijavite le tisto premoženje, ki je bilo tudi uradno v lasti vašega moža.
Predvidevamo, da bo vaš sin temu oporekal ter zahteval izločitev polovice skupnega premoženja (= premoženje, ki je bilo z delom ustvarjeno v času trajanja zakonske zveze, torej v to premoženje ne spada nepremičnina, ki vam je bila podarjena). Če boste temu oporekali, bo sodnica vašega sina napotila na pravdo. Torej vaš sin bo moral sprožiti pravdni postopek, v katerem se bo ugotavljalo skupno premoženje.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close