Pravni nasvet prosim (zda)
Bom začela kar po alinejah:
-spoznala moškega svojih sanj živi in je ameriški državljan
-potovala v zda 2x in se z njim poročila
-obljubil je da mi bo izplačal odvetnika za papirje (sama sem položila 700 kot aro)
– minilo je dve leti papirjev še vedno ni
-ima kriminalno ozadje za katerega vse nisem vedela pred poroko, zaradi tega ne dobi stalne ali kakršne dobre službe.
.Ta majhen denar ki ga imamo na razpolago, skoraj vedno zapravi za alkohol in svoje “zadeve” (vedela sem da pije malo a je obljubil da se bo vse to končalo ko bova zaživela skupno življenje, kajti imel je “veliko” stresa to je bil njegov izgovor in jaz sem verjela in upala.
-Ima dva osnovnošolska otroka za katera jaz skrbim (oblačila, pranje, šolske naloge, igranje, pogovarjanje itd.)
.Nadzoruje me 24 ur komandira “izrablja” za vse kar je potrebno storiti (pranje, kuhanje, čiščenje, otroka itd.)
-Zaradi tega ker nimam papirjev , ne morem hoditi v službo, nimam osebnega zdravnika ne zobozdravnika ali ginekologa, nimam telefona ne denarja, praktično nimam ničesar razen svoj stari lap top in še to prekontrolira .Čeprav mu nisem dala niti enega samega razloga, da mi ne bi zaupal. Tukaj sem živela samo zanj in za otroka, nisem imela nikakršnih koli stikov z sosedi ali drugimi ljudmi, samo z njegovimi starši in njegovo družino(sestra brat).
-Ljubim ga a tako ne morem več živeti naprej, kaj mi lahko svetujete prosim. Tukaj nimam nikogar in ne poznam nikogar.Mož zmeraj obljublja a od vsega tega ni ničesar, pravi da me ljubi in da sem njegova resnična ljubezen. Glede na mojo situacijo ne bi rekla.
-Sem brez kakršnih koli papirjev tukaj, denarja itd. 2 leti . Moj odvetnik čaka s plačilom da bi podal papirje. Kaj in kako bi se lahko vrnila v slovenijo? Mimogrede sem v Teksasu tako da prosim lepo prosim pomagajte mi?!
Spoštovani,
glede na to, da ameriškega prava ne poznamo, vam svetujemo, da se nemudoma obrnete na najbližje slovensko veleposlaništvo, kjer jim pojasnite zadevo ter jih zaprosite za pomoč.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.