Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti prodaja

prodaja

Pozdravljeni, sem lastnica 1/2 parcele, ki bi jo rada prodala oz. podarila lastniku 2/2. Lastnica 2/2 je moja svakinja. Cela parcela je velika 930m2, je kmetijsko, stavbno zemljišče in gozd.
1.cenitev je bila 7200€ 2.pa 4000€.
Zanima me postopek prodaje.
Kakšni so stroški, davek?

Spoštovani,

Lastnik, ki namerava prodati kmetijsko zemljišče, gozd ali kmetijo, mora ponudbo v treh izvodih izročiti vsaki upravni enoti na območju, kjer to kmetijsko zemljišče, gozd ali kmetija leži.
Upravna enota, na območju katere to kmetijsko zemljišče, gozd ali kmetija leži, mora ponudbo nemudoma objaviti na oglasni deski in na enotnem državnem portalu E-uprave. Upravna enota to ponudbo nemudoma pošlje občini in krajevnemu uradu oziroma informacijski pisarni, da jo objavijo na oglasni deski.
Vaša svakinja mora ponudbo v roku 30 dni od objave sprejeti in sicer mora dati pisno izjavo o sprejemu ponudbe, ki jo pošlje priporočeno s povratnico prodajalcu – vam in upravni enoti ali neposredno vloži na upravni enoti. V obrazcu naj navede, da uveljavlja prekupno pravico kot solastnica.
Za del, ki je stavbno zemljišče je dovolj le sklenjena prodajna pogodba.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close