podedovana nepremičnina
Pred kratkim sem podedovala del nepremičnine. Etažna lastnina ni razdeljena.
Ves čas nepremičnino uživa njen solastnik (prav tako dedič). Nepremičnino uporablja v celoti, oddaja v najem prostore v njej. Jaz še nikoli nisem bila v nepremičnini, niti v njeni okolici, nimam niti ključa od nje.
Koliko lahko od mene zahteva za obnovitvena dela npr. obnova fasade, obnova strehe in koliko za vzdrževalna dela npr. počeno cev, puščanje strehe…
Sprva se je solastnik strinjal, da gre nepremičnina na trg, ko pa nisem hotela prispevati za obnovo se je odločil, da bo ostal v njej in me izsiljeval za vsako malenkost, da kot solastnica moram svoj del prispevati. Je to res ali kako?
Spoštovani,
troške uporabe, upravljanja in druga bremena, ki se nanašajo na celo stvar, krijejo solastniki v sorazmerju z velikostjo idealnih deležev.
Glede na to, da od vas ni pridobil soglasja za opravljena dela, vas lahko terja le za povrnitev dela stroškov za dela, ki so bila nujna za ohranitev obstoječega stanja nepremičnine. To pa po našem mnenju vsekakor ne predstavlja izdelave fasade.
Predlagamo vam, da čimprej odidete k odvetniku po lastni izbiri, ki vam bo svetoval tudi v zvezi z nadaljnjimi postopki, ki se nanašajo na neupravičeno uporabo vašega dela nepremičnine.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.