Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Kanalščina

Kanalščina

Pozdravljeni,
živim v občini Litija in pred 9 leti smo kupili hišo, ki ni priklopljena na kanalizacijo – imamo greznico. Prejšnji lastnik nam je povedal, da je priključek pripeljan v greznico, da jo je potrebno le očistiti, zasuti in narediti priklop. Mi smo to sedaj hoteli urediti, vendar mi na KSP Litija ne znajo povedati, ali je priključek res narejen, menda nimajo podatkov in zapisov o tem. Ali niso ravno oni zadolženi za te stvari in na koga naj se obrnem? Poleg tega pa že vsa leta plačujemo kanalščino in zdaj slišim, da bi po zakonu praznjenje greznice morala opraviti KSP, mi pa plačujemo za to vsako leto plačamo posebno službo. In kako da plačujemo kanalščino, če sploh ne vedo, ali imamo priključek? Ko so nam greznico prišli praznit, smo izvajalca vprašali, če bi lahko pogledal, ali imamo priključek, vendar za to potrebuje poseben pregled s kamero, ki pa stane okoli 200 €, kdo naj to financira KSP ali mi?
Lepo prosim, če mi poveste, ali je res KSP zadolžen za praznjenje in če je, ali nam mora povrniti stroške?
Če priključka ni ali nam morajo povrniti zaračunano kanalščino za 9 let?
Za odgovore že vnaprej najlepša hvala in lep dan,

Tatjana

Spoštovani,

z navedenim področjem se ne ukvarjamo, zato vam odgovora ne moremo podati.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close