Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti izvržba

izvržba

Pozdravljeni!

Prosila, bi Vas za odgovor v zvezi z izvržbo.

V letu 2012 smo prejeli sodbo v znesku 40.000 EUr s pp. Ker takrat nismo poplačali dolga, sem dobila izvržbo na plačo in pa hipoteko na nepremičnine.
Ker se tožilstvo s sodbo ni strinjalo, je dalo ugovor za višji znesek,in sodišče mu je leta 2013 pritrdilo za znesek 100.000 EUR s pp.
Sedaj je sodba potrjena tudi na vrhovnem sodišču v znesku 100.000 EUR s pp. Ker je bil rubež na plačo v znesku 40.000 sedaj pa je sodba 100.000 s pp, me zanima kateri znesek je potrebno plačati. Ali samo znesek, ki ga je potrdilo vrhovno sodišče to je 100.000 ali tudi znesek 40.000, za katerega že imam izvržbo.

Hvala za odgovor,
obupana

Spoštovani,

plačati boste morali znesek v višini 100.000,00 EUR s pp.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Spoštovani!

Hvala za Vaš odgovor.
Sedaj imam pa še eno vprašanje in sicer sem zasledila, da se s 30.7.2014 spremeni ZIZ. Ker imam izvržbo na plačo od leta 2012, me zanima ali mi bo po novem ostalo 70% minimalne plače, kot to določa nov zakon ali se za mene, ker je stara izvržba nič ne spremeni in mi ostane minimalna plača v celoti.

Za odgovor se Vam najlepše zahvaljujem.
Lep pozdrav,
obupana

Spoštovani,

Postopki, v katerih je bil predlog za izvršbo ali zavarovanje vložen pred uveljavitvijo sprememb ZIZ, se nadaljujejo in končajo po določbah spremenjenega in dopolnjenega ZIZ, torej po “novem” ZIZ.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close