Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izguba stalnega prebivališča

Izguba stalnega prebivališča

Pozdravljeni!
Potrebujem nasvet.
Mojega brata je lani žena zapustila in se ločila.Imela sta hišo,katero sta morala odkupiti od njenih sester.Njegova žena se je preselila k teti,on pa je še nekaj časa ostal v hiši.Po izgubi službe se je priselil k svoji mami,katera pa ima dosmrtno pravico bivanja pri meni.(brata sem izplačal).stroške hiše je plačevala bivša žena,zato mu je tudi vzela ključ od hiše in se ne more vrniti nazaj.Načeloma je on lastnik polovice,ampak nikjer ni to zapisano.Bivša žena je dala prijavo za odstranitev stalnega prebivališča.
Jaz bi mu pomagal,ampak moja žena pa ni zato,da se prijavi pri nas.(jaz in žena sva polovična lastnika hiše).
Zanima me sledeče:
Kako se lahko brat vrne v svojo hišo?
Ali ga bivša žena lahko odjavi od stalnega prebivališča?
Ali se lahko brez moje ali ženine vednosti prijavi na mojem naslovu(začasno ali stalno)?
Hvala.
Lep pozdrav,Marko.

Spoštovani,

predlagamo vam, da vaš brat čimprej vloži tožbo na ugotovitev skupnega premoženja.
Glede na to, da vaš brat ne živi v hiši (predvidevamo pa, da tudi ni vpisan kot lastnik/solastnik), je njegova žena nma UE sprožila postopek dejanskega ugotavljanja stalnega prebivališča.
Če je solastnik hiše naj odide na občino in SP prijavi v tej hiši.

Če vaš brat nima vašega pisnega aoglasja ali z vami sklenjene najemne pogodbe, se na vašem naslovu ne more prijaviti.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close