dražba stanovanj
ISpoštovani,
konkretno vprašanje glede dražbe stanovanj podjetja v stečaju Gradbinec.
Rok za zbiranje nezavezojučih ponudb za nakup stanovanj podjetja v stečaju Gradinec d.o.o. Kranj je potekel 26.6.2014, dne 6.8.2014 pa je bila izvedena javna dražba v Kranju.
Informativna cena za zbiranje ponudb je bila objavljena že v razpisu in vsak, ki je poslal ponudbo je moral ponuditi vsoto vsaj v višini informativne cene. Tudi sam sem to storili vendar, ko sem dobil obvestilo o datumu dražbe, je bilo napisano, da je je najboljši ponudnik ponudil ca 10% več od informativne cene (sic).? Sicer je to možno vendar se mi je zdelo čudno, da bi kdo že pri prijavi na dražbo ponudil 10% več. Ko sem vprašal zakaj se gre, sem dobil odgovor, da se je ponudnik verjetno zmotil?
Tudi prav, vendar ko sem sem udeležil dražbe sem zvedel, da so vsem stanovanjem divgnili izklicno ceno za ca 10%.. ?
Ne verjamem, da so za vsa stanovanja dobili ponudbe za kar za10% več tako,da se je prvotna izklicna cena zvišala za 10%.
Zanima me ali obstaja kakšna možnost za pritožbo glede razveljavite dražbe, saj vse kaže, da gre za načrtno zvišanje (brez predhodnega obvestila) izklicnih cen stanovanj.
V katerih primerih je spoh možna razveljavitev dražbe in na koga naj se obrnem v primeru suma zlorabe?
Hvala za pomoč ter LP
Spoštovani,
predlagamo vam, da se obrnete na odvetnika po lastni izbiri, ki vam bo ob vpogledu v celoten postopek ter dokumentacijo lahko svetoval.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.