Zastaranje,rubež
Pozdravljeni
Pred dnevi sem dobil domov izršitelja glede neporavnanih obveznosti do upravitelja večstanovanjskega objekta. Moram omeniti ,da nisem od sodišča prejel nobenega sklepa o izvržbi. Neporavnani dolg naj bi izhajal iz stanovanja v katerem sem živel pred leti in sem ga nato prodl. to je bilo leta 2010. zahteval sem od upravitelja ,da mi pošlje sklep o izvržbi .Dobil sem ga po emailu in še to smo prvo stran in ne koplet sklepa. Sklep so prejeli 24.2.2014. Kakor je razvidno iz sklepa .. je bil poslan na naslov na katerem sem živel prej in sem potem prodal stanovanje. Kot upravitelj bi moral vedeti ,da ne živim tam in da tam z takim priimkov nihče ne živi.Zapadle obveznosti so od 30.9.2008 do 25.2.2010. Je torej možno ,da je dolg zastaral ? Naj povem ,da nisem dobil nobenega sklepa, nobenih specifikacij dolga. Zato se mi je znatno povečal dolg in sem zaradi tega oškodovan. Podal bom ugovor .Naj obvestim upnika,da bom podal ugovor zoper izvržbo ? Hvala za odgovor
Spoštovani,
Glede terjatev upravnika večstanovanjske hiše, tudi v primeru, ko gre za povračilo stroškov, ki jih je upravnik za etažne lastnike poravnal iz lastnih sredstev, je po uveljavitvi OZ, potrebno uporabiti enoletni zastaralni rok, kolikor gre za terjatve, ki se plačujejo v trimesečnih ali krajših rokih.
Ugovor, ki temelji na dejstvu, ki se nanaša na samo terjatev, in je nastopilo po izvršljivosti odločbe oziroma po sklenitvi poravnave, lahko dolžnik vloži tudi po pravnomočnosti sklepa o izvršbi, vse do konca izvršilnega postopka, če ga brez svoje krivde ni mogel uveljavljati v ugovoru zoper sklep o izvršbi (navedeno velja tudi za nepravilno vročitev).
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.