Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Prometni prekršek in delo inštruktorja vožnje

Prometni prekršek in delo inštruktorja vožnje

Pozdravljeni!

Vozniški izpit bom kmalu imela že 6. leto, vendar sem avgusta 2011 imela prometno nesrečo (noben drug ni bil vpleten) pod vplivom alkohola. Izpit sem obdržala, vendar imam do maja 2015 še dobo, ko ne smem imeti nobene dodatne pike. Do sedaj s tem ni bilo problemov in tudi verjamem, da se mi kaj takega več ne more zgoditi, saj sem od leta 2011 še toliko bolj odgovoren voznik in imam ogromno kilometrine za sabo, vendar me skrbi, da se ne bi mogla prijaviti za delovno mesto inštruktorice vožnje, saj sem lani maja dobila sklep, da imam dve leti to obdobje, ko ne smem narediti nobenega prekrška (torej dobiti pike, saj imam 18 pik). Zanima me, ali se mi maja 2015, ko mi ta doba poteče, zbrišejo kazenske pike (vse) in ali takrat lahko začnem opravljati tečaj za inštruktorico vožnje? Če ne, kdaj se mi sploh zbrišejo pike? Kazen sem odslužila in izpit obdržala, le pike so mi ostale.

Za odgovor se Vam zahvaljujem že vnaprej,
lep pozdrav

Spoštovani,

Po pravnomočnosti dokončne odločitve, sodišča, ki jo boste prejeli po izteku preizkusne dobe, se v skladu s četrtim odstavkom 207. člena ZP-1 iz skupne evidence kazenskih točk izbrišejo vse vpisane kazenske točke, razen kazenskih točk, ki so storilcu, kateremu se prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja ne izvrši, izrečene za prekrške, storjene v preizkusni dobi in po preteku preizkusne dobe. Če v preizkusni dobi niste storili nobenega prekrška, se vam bodo izbrisale vse kazenske točke.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close