nepremisljeno dejanje
Pozdravljeni
Danes zjutraj sem imela obisk kriminalistov zaradi gojenja marihuane. Pred casom sem namrec preko interneta narocila konopljina semena, ki jim je potekel rok in sem par semen posadila. Vem, nepremisljeno. Skratka, zrastlo mi je 7 sadik, ki so na vrtu ze vidno propadale. Le-te so zasegli, v hisni preiskavi pa seveda niso nic nasli. Zanima me, kaksno kazen lahko pricakujem, glede na to, da dejasko nisem imela nikakrsnega namena izvajat kaznivega dejanja? Za vsakrsno informacijo vam bom zelo hvalezna.
Spoštovani,
Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje ali dajanja v promet kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Pogojna obsodba se sme izreči, če je sodišče storilcu določilo kazen zapora do dveh let ali denarno kazen. Sodišče izreče pogojno obsodbo, če glede na osebnost storilca, njegovo prejšnje življenje, njegovo obnašanje po storjenem kaznivem dejanju, stopnjo krivde in glede na druge okoliščine, v katerih je dejanje storil, spozna, da je mogoče pričakovati, da ne bo več ponavljal kaznivih dejanj.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.