vračilo otroškega dodatka
Pozdravljeni,
lansko leto se nama je oktobra rodil najin sonček in je punca ob tem tudi oddala vlogo za otroški dodatek, do katerega je bila tudi opravičena.
Letos 10.06., sem jaz oddal vlogo za subvencionirano najemnino. Po novem, naj bi se ob vlogi iz javnih sredstev spet pregledoval tudi otroški dodatek, četudi nisva oddala vlogo za njega, temveč za najemnino?
Odločbi je vse skupaj včeraj 26.09. prejela punca, po navadni pošti, tako o otroškem dodatku, kakor o subvencionirani najemnini, čeprav je punca na drugem csd, jaz pa na drugem, sploh pa sem vlogo za najemnino oddal jaz, odločbi pa prejela ona.
Na odločbi sva dobila zavrnjeno tako najemnino, kot tudi otroški dodatek, čeprav, naj bi ga prejemala do
letošnjega oktobra, plus sto, da ga morava vrniti za dva meseca???
Ali lahko sploh prekinejo veljavno odločbo, če piše na njej, da ga prejema eno leto?
Zakaj smo čakali tri mesece na odločbo sedaj pa vračamo za na zaj?
Res bilo potrebno ponovno odločanje o OD?
Ali bi morala prejeti pošto priporočeno? Sedaj je cela njena hiša videla mojo odločbo o najemnini, saj je pošto vzela iz nabiralnika babica, ki pa je veselo z njo mahala po hiši, na njej pa vsi moji podatki? Varstvo osebnih podatkov???
Hvala za odgovore!
LpM
Spoštovani,
očitno je CSD ob obravnavanju vloge ugotovil, da je prišlo do spremembe premoženjskega stanja. O dejstvih in okoliščinah, ki vplivajo na spremembo odločbe in za katere je center za socialno delo izvedel po uradni dolžnosti ali od upravičenca v osmih dneh od dne, ko je nastala taka sprememba ali je upravičenec izvedel zanjo, odloči s prvim dnem naslednjega meseca po nastopu spremembe, razen v postopku oprostitev plačila socialnovarstvenih storitev in prispevka k plačilu družinskega pomočnika, ko center za socialno delo odloči z dnem nastanka spremembe, ki je nastala zaradi spremenjenih okoliščin na strani upravičenca do storitve.
O dejstvih in okoliščinah, ki vplivajo na spremembo odločbe in ki jih je upravičenec sporočil po izteku navedenega roka, pa center za socialno delo odloči s prvim dnem naslednjega meseca po prejemu sporočila o spremembi, razen če gre za takšno spremembo, zaradi katere bi bilo treba določiti krajše obdobje prejemanja, nižjo višino sredstev ali drugačno odločbo o pravici. V tem primeru center za socialno delo odloči s prvim dnem naslednjega meseca po nastopu spremembe. V tem postopku izda odločbo, s katero razveljavi odločbo, s katero je bila osebi priznana pravica iz javnih sredstev, in ugotovi prenehanje upravičenosti do posamezne pravice ali določi drugo višino ali drugo obdobje prejemanja pravice iz javnih sredstev.
Navadno vročitev odločb je predpisal Zakon za uravnoteženje javnih financ.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.