Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Izselitev partnerke

Izselitev partnerke

Pozdravljeni!

Moja izvenzakonska partnerica z njenim polnoletnim sinom že 4 leta živi pri meni, oba imata pri meni tudi prijavljeno stalno pribivališče. Hiša je do 1/2 polovice v moji lasti skupaj z mojo mamo, ki prav tako prebiva v njej. Pri selitvi je bil njen vložek nova kuhinja. Z leti je najin odnos postal nevzdržen zaradi njenega vedenja, podan je tudi sum na paroidno šizofrenijo, s strani reševalcev, ki so bili prisotni in klicani na intervencijo. Izmišljuje se, da ji kradejo, jo napadajo ipd. Ker je opravilno sposobna in popolnoma prisebna noben ne more ukrepat. Na zdravljenje ne pristaja, saj meni da je z njo vse uredu. Ogroža in grozi tudi mami, na vsak način jo hoče izseliti iz hiše in jo obsoja kraje. Večkrat so že posredovali policaji zaradi njenih lažnih prijav. Odločil sem se in ji tudi povedal, da želim da se s sinom izselita. Prav tako ji imam namen vrniti vloženi del. Ona je zaposlena, njen sin pa brezposelen. Obljubila in strinjala se je, da se bo izselila, a se ustne obljube ne drži. Še naprej grozi in izsiljuje. Razmerje želim prekiniti in s tem tudi zahtevam izselitev. Zanima me, kaj lahko storim oziroma s čim in kako naj začnem postopati.

Hvala za kakršenkoli nasvet.

Spoštovani,

pravno gledano morate najprej vložiti tožbo na izselitev (tožiti je potrebno partnerko in sina), pri čemer vam svetujemo, da zaprosite tudi za prednostno obravnavo (opišite situacijo ter priložite policijske zapisnike). Ko boste imeli v rokah pravnomočno sodbo, boste lahko predlagali izvršbo, kar pomeni prisilno izselitev z rubežnikom in policijo. Seveda pa lahko ti postopki trajajo tudi več let.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close