Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti POMEMBNO

POMEMBNO

Prosim za odgovor na sledeče vprašanje: Moj tast je svojemu sinu, mojemu možu, pred smrtjo prepisal kmetijo. Zraven je dodal še dodaten pogoj in sicer, da mora moj mož svojemu bratu vsako leto dati drva za kurjavo. Tast je nato umrl. Moj mož je dobil uradno pismo od odvetnika in od sodišča, da je lastnik vsega in da mora svojemu bratu vsako leto dati drva za kurjavo.In tako je bilo nekaj let. Sedaj je pa tudi moj mož umrl in pred smrtjo ni prepisal kmetije nikomur.Sodišče je vse njegovo imetje razdelilo med otroke in meni, kot njegovi ženi. Sedaj me zanima, ali smo mi še vedno dolžni upoštevati člen o tem, da moramo dajati drva bratu mojega pokojnega moža?

Spoštovani,

po našem mnenju ta zaveza ne velja za dediče, ampak je veljala zgolj za vašega moža.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close