Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Delitev premoženja-hiše

Delitev premoženja-hiše

Pozdravljeni,

Zanima me kako je z delitvijo premoženja, konkretno hiše v sledečem primeru:

Partnerja sta skupaj gradila hišo, odkar sta v njo preseljena imata oba tam prijavljeno stalno prebivališče in skupno gospodinjstvo.

Hiša je pisana na partnerja, ker je prispeval večino denarja za gradnjo. Partnerka je prispevala po svojih močeh in tudi redno plačuje vse stroške vezane za hišo.

Partner meni, da je v primeru ločitve partnerjev, vsa hiša njegova in da partnerka ni upravičena do ničesar.

Kako je v resnici s tem? Kakšne pravice ima partnerka?

Najlepša hvala za odgovor!

Spoštovani,

premoženje pridobljene v času trajanja zakonske zveze je skupno premoženje. Obstaja zakonska domneva, da sta lastnika tega premoženja oba zakonca do 1/2 (tudi, če je premoženje vknjiženo le na enega izmed zakoncev). Tisti od zakoncev, ki meni, da je k skupnemu premoženju prispeval več in mu posledično pripada tudi večji delež, pa mora to izkazati.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close