Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti rubež in nasilni vstop

rubež in nasilni vstop

Pozdrav.to mi je povedala gospa ki je neha delati na sodišu lani. Povedala mi je da rubež nesme nasilno vstopiti v podnajemniško stanovanje, ker ni dolžnikova last. In nesme dejanskemu lastniku povzrocati škode. In še to, da ko rubež pozvoni in odpreš, se predstavi in mora pokazati da ima od sodišča potrdilo da lahko vstopi v stanovanje oz hišo. Zdaj me pa zanima ce je to drzi. Hvala

Spoštovani,

42. člen Pravilnika o opravljanju službe izvšiteljka pravi drugače: “Če je to potrebno za opravo izvršilnih dejanj, sme izvršitelj preiskati poslovne prostore, skladišča, gospodarska poslopja, stanovanje, v katerem stanuje dolžnik in druge prostore dolžnika. Izvršitelj sme pri tem odpreti zaprta vhodna in sobna vrata, zaprto embalažo in druge zaprte stvari dolžnika ter odstraniti morebitne druge ovire.”

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close