Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Odpravnina

Odpravnina

Spoštovani,

Zaradi prenehanja delovnega razmerja zaradi poslovnih razlogov (zaprtje podružnice) mi bo 15.7.2016 vročena odpoved.

Po naši kolektivni pogodbi se bo odpravnina izračunala na sledeč način:
1/3 OSNOVE za vsako leto dela pri delodajalcu (OSNOVA = povprečna mesečna plača, ki jo je prejel delavec ali ki bi jo prejel delavec, če bi delal v zadnjih treh mesecih pred odpovedjo).

Imam 52 dni odpovednega roka, kar pomeni:
– od 16.7. do 31.7. = 16 dni
– od 01.8. do 31.8. = 31 dni
– od 01.9. do 05.9. = 5 dni
Skupaj 52 dni

15.7.2016 pri delodajalcu izpolnim 13 let 11 mesecev 15 dni.
31.7.2016 bi izpolnila 14 let.

Vprašanje: Kako se v mojem primeru obračuna odpravnina?
– 1/3 osnove x 13 let ali
– 1/3 osnove x 14 let

Naša računovodkinja trdi, da vzame 13 let, meni pa to ni logično, saj bom na dan 31.7. v odpovednem roku in še vedno v delovnem razmerju.

Hvala in lep pozdrav,
Irena

Spoštovani!

Menimo, da bi za osnovo za izračun odpravnine morali vzeti 14 let, saj se upošteva vsako leto dela pri delodajalcu – tudi delo v času odpovednega roka se šteje kot delo pri delodajalcu.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close