napačen izračun za plačilo vrtca
Pozdravljeni. Od 1.1.2013 plačujemo ,napačen (prevelik), znesek za plačilo vrtca. Upoštevani so bili napačni dohodki. Oddali smo tudi pritožbo v začetku leta 2013, vendar do danes nismo prejeli nobenega odgovora.
Zanima me do kdaj so nam dolžni dati odgovor? Ali nam bodo denar za preveč obračunan vrtce vrnili? Hvala za pojasnilo.
Spoštovani,
Odločba o pritožbi mora biti izdana in vročena stranki, brž ko je to mogoče, najpozneje pa v dveh mesecih od dneva, ko je organ prejel popolno pritožbo. Če je pritožba nepopolna in jo pritožnik po pozivu dopolni, začne teči rok za izdajo odločbe tedaj, ko organ prejme dopolnitev pritožbe.
Kolikor bo ugotovljeno, da ste plačevali preveč, boste dobili preplačilo povrnjeno.
S spoštovanjem!
Spoštovani,
na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.
S spoštovanjem!
Spoštovani, mi imamo drugačen problem.
Vloga za izračun plačila za vrtec je poslana na Center za socialno delo Ljubljana Vič že avgusta letos. Hčerka je začela hoditi v vrtec 2.09.2013. Vrtec je določo paušalni znesek za plačila 116 evrov, kar je tudi bilo plačano za septembar in oktober. Mi nismo vedli da je to pavšalno ampak že določeno plačilo od strani Centra.Med tem ni bilo nobenega odziva sa Centra, in nismo nič vedli da ni poslana odločba od strane Centra za socialno delo. Šele ko so v vrtcu zahtevali da končno prinesemo odločbo in da jo niso prejeli od strane Centra, smo se mi spet obrnili na Center naj nam končno pošljejo odločbo. Na Centru so rekli da Vloge ne najdejo in zahtevali od nas potrdilo da smo je sploh poslali. Ker nimamo nobenega potrdila od avgusta da smo posllai Vlogo, dogovorili smo se naj nam čim prej napišejo odločbo. Odločbo smo dobili ampak šele za mesec december, in to za plačilo v najnižjem prvem plačilnem razredu. Ampak vrtec od nas zahteva plačilo da prve tri mesece v najvišejem, devetem plačilnom razredu. Kako naj to da vredimo? Ali naj se pritožimo in s kakšni argumenti? Plačilo v najvišjem 9. razredu je zelo visoko in ni v skladu z nažimi možnostmi…
Hvala in lep pozdrav,
Lorin
Spoštovani, lahko nam nekaj predlagate glede nase težave:
10.082013 smo na Center za socialno delo Ljubljana-Vič oddali Vlogo za določitev plačilnega razreda za vrtec na Jamovi cesti. Hčerka je začela hoditi v vrtec 1.septembra.
S strani Centra za socialno delo nismo dobili nikakršne odločbe, vrtec pa je začel pošiljati račune v višini 116,00 EUR , kar je tudi plačano za september in oktober. Potem so nas enkrat opozorili da oni še vedno nimajo odločbe s strani Centra za socialno delo in naj ukrepamo.
Začetkom novembra,po mojem klicu, dogovoru in pogovoru na Centru za socialno delo , kjer je ugotovljeno da oni niso dobili nikakršne Vloge z naše strani in naj spet čimprej oddamo Vlogo (kar smo tudi spet naredili), šele pred kratkim (19.12.) smo dobili odločbo. V odločbi o višini plačila za vrtec uvrščeni smo v najnižji razred (34,00 EUR mesečno), ampak , šele za december 2013.
Torej, ni nikakršne odločbe za obdobje september-november 2013, istočasno pa vrtec zaradi tega zahteva plačilo istih mesecev v najvišjem 9.plačlnem razredu (cca 340,EUR).
Možnost pritožbe je 15 dni, ali menite da obstaja kakšen argument ali kaj podobnega za racionalno pritožbo? Potrdilo o oddani pošti od avgusta letos,seveda, ne najdemo. Dejstvo je da nismo vedeli da vrtec pavšalno zaračunava mesečno plačilo (116,00 EUR) in ,seveda,pričakovali boljše sodelovanje in infromacije med vrtci in Centri za socialno delo ter starši.plačniki.
Hvala in lep pozdrav!
Spoštovani,
znižanje plačila vrtca pripada upravičencu od prvega dne naslednjega meseca po vložitvi vloge. Kolikor bi CSD vašo vlogo prejel, bi vam tako pravica pripadala od 01.09.2013 dalje.
Glede na to, da so vam pravico dodelili na podlagi vloge, ki ste jo dali v mesecu novembru, menimo, da pravne osnove za pritožbo na prejeto odločbo ni.
Potrebno bi bilo ugotoviti kaj se je zgodilo z vašo prvo vlogo (morda bi o tem povprašali tudi na pošti) ter nato sprožiti ustrezne postopke v zvezi s tem.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni!
Pa imam še jaz eno vprašanje glede izračuna znižanega plačila vrtca.
Oddala sva vlogo za znižano plačilo vrtca. V tej vlogi so nama upoštevali
mojo letošnjo plačo
študentsko delo iz 2014 in
starševski dodatek v 2015.
Problem nastane ker so za izračun letne plače vzeli samo en mesec, pri nas pa plača precej niha zaradi dodatkov, stimulacij (v mojem primeru se njihov izračun letne plače za 2015 glede na povprečje 11 letošnjih plač razlikuje za cca 3000eur. To pa nama pomeni en plačilni razred višje.
V pritožni bom tudi zahteval da ne upoštevajo študentskega dela iz 2014, saj pač upoštevajo prihodke v 2015.
Leta 2014 nama nočejo upoštevati ker sem sem zaposlil marca 2014. Prej sem delal preko študentskega servisa. Ali je to res, zakaj ne morejo enostavno izračunati povprečja za 2014 (skupaj z plačo in štud. delom?
Spoštovani!
Študentsko delo se ne upošteva, saj predstavlja prejšnji periodični zaslužek, vi pa imate sedaj novo službo, ki predstavlja novo vrsto periodičnega zaslužka. Ker v prejšnjem letu niste bili zaposleni vseh 12 mesecev CSD vzame za povprečje vašo zadnjo plačo. ZUPJS določa, da če oseba v preteklem koledarskem letu ni imela dohodka, ima pa jih v tekočem koledarskem letu, se upoštevajo tekoči dohodki prejeti v mesecu pred vložitvijo vloge.
Predlagamo vam, da se za podrobnejša pojasnila obrnete na CSD.
S spoštovanjem!
Pozdravljeni,
Verjetno se bo vprašanje masikomu zdelo smešno, ampak vseeno.
Imamo primer, kjer je CSD izdal odločbo, v kateri je ugotovljeno premoženjsko stanje NIŽJE od dejanskega? Gre predvsem za dohodke iz delovnega razmerja – bistveno nižji kot v dohodninski odločbi (kar pomeni, da je vse bilo prijavljeno FURS).
Zanima me predvsem, ali se moramo na to pritožiti, oz. so v igri pravne posledice, če CSD na napako ne opozorimo?
Hvala in LP
Spoštovani!
Odgovor se nanaša na pravne posledice v primeru, da CSD ne boste opozorili na storjeno napako, kaj boste glede napake storili vi, pa je v izključno vaši domeni.
V skladu z Zakonom o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev je javna sredstva, ki jih je oseba prejela na podlagi odločbe centra za socialno delo, ki je bila odpravljena oziroma razveljavljena, predstavljajno neupravičeno prejeta javna sredstva in jih je oseba dolžna vrniti. Center za socialno delo lahko v treh letih po prenehanju pravice iz javnih sredstev po uradni dolžnosti začne postopek ugotavljanja upravičenosti do pravice iz javnih sredstev.
Napako bodo morda sami ugotovili, ko bodo prihodnjič/naslednje leto odločali o tej vaši isti pravici.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.