Razveza in delitev premoženja
Poročena sva 35 let.Ker v hiši ni bilo toaletnih prostorov(hiša stara 100 let)mi je soproga podarila 1/9 deleža,da sem dobil kredit za ureditev sanitarij.Kasneje sva skupaj vlagala v gradbene faze,ker sva na obstoječo staro hišo naredila ploščo in si uredila stanovanje,ker pa je njena želja da se ločiva in si razdeliva kar sem prispeval v zakonu,sem v zagati,ker nimam nobenih več računov.Kako naj to uredim,ker imam tudi majhno penzijo 465 E,kam in kako naj se odselim,ker nimam kam in kako z delitvijo v ureditev spodnje kopalnice in ureditev zgornjega sem pa prispeval veliko mogoče celo več kot ona,kam naj se obrnem.Lp
Spoštovani!
Pripada vam ½ tega, kar sta z ženo v času trajanja zakonske skupnosti vložila v hišo, saj se na podlagi zakona šteje, da sta deleža zakoncev enaka. Če z računi ne razpolagate poskušajte z bivšo ženo ugotoviti, koliko sta vse skupaj vložila v to hišo in se dogovorita za izplačilo.
Tudi če nimate računov se vlaganja lahko dokažejo s pričami ali na kak drug ustrezen način. V primeru, da z ženo problema ne boste morali sporazumno urediti, boste morali vložiti tožbo in zaprositi za brezplačno pravno pomoč.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.