Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Globa za prekršek

Globa za prekršek

Pozdravljeni,

Ker se nikakor ne morem sprijazniti s kaznijo, saj mislim da je bila krivična. Najbolj me motijo 3 kazenske točke. Zanima me če je smiselno uvljavljati sodno varstvo, ali je boje da se z kaznijo sprijaznim in jo plačam.

Na kratko, v nedejo ponoči ob 23:00 uri sem se peljal po dobro poznani stranski cesti. Na tej cesti potekajo (podnevi) gradbena dela. Nastavili so semafor (cca 100 m razdelje), semafor iz druge strani je viden. Kot običajno sem ustavil pri rdeči luči, vklopil smernike in čakal. Nasproti je prišlo nekaj avtomobilov. Ker so intervarvali predolgo nastavljeni in ker ni bilo na nasprotni strani semaforja nobenega avtomobila, blo je ponoči, kar bi bilo res dobro vidno…sem obupal s čakanjem in na žalost za nekaj sekund prej speljal čez rdečo luč. Zadaj pa modre luči…

Policist pravi, da zakaj nisem počakal še 10 sekund in bi bila zelena. Tako mi je napisal kazen 250 EUR in 3 kazenske točke. Da pa bi bilo še bolj zanimivo, je pa bila punca (sva se skupaj vračala) 2 minute z drugim vozilom pred mano in v njenem avtu slučajno tudi moja denarnica z vozniškim. Torej sem policistu razložil, da bo punca v roku 2 minut pripljala dokumente in jih tudi je. To žal ni zadostovalo in mi je napisal še kazen 40 EUR za dokumente, čeprav jih je po 2 minutah dobil.

Drugače še nikoli nisem dobil nobene kazni, to je bilo prvič. A ko se tole zgodi pa res boli.

Res sem naredil prekršek, ampak glede na okoliščine se mi ne zdi pošteno. Semafor bi dejansko moral utripat “oranžno” in da je tam postavljen ponoči je res nesmiselno.

Prosim za nasvet ali je smiselno uveljavljati sodno varstvo in situacijo obrazložiti sodniku, saj policaja žal nista imela nobenega posluha ampak aroganto obnašanje. Če kaj koristi, je punca celotno situacjo posnela ko je pripeljala dokumente, saj ima v avtu kamero ki stalo spnema promet.

Najlepša hvala za kakršne koli informacije.

LP, Mark

Spoštovani!

Dejstvo je, da ste storili prekršek. Menimo, da s pritožbo ne boste uspeli.

S spoštovanjem!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana [email protected] http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close