svetovanje
Pozdravljeni,
Imam 6 letnega sina. Pred tednom dni je bil povabljen na sošolkin rojstni dan. Organiziralo ga je neko društvo za naravo. Otroci so imeli organizirano, da se bodo igrali ob reki. Na željo animatorja so otroci skakali bosi. Animatorji očitno niso dovolj preverili terena in je sin stopil na razbeljen kamen ( pred prihodom otrok so očitno neznanci kurili ogenj ) in pri tem dobil hude opekline na stopalu. Sinovo nogo so namočili v reko, nekoliko kasneje pa obuli v nogavico in čevlje. Kljub hudim bolečinam je sin moral počakati do konca praznovanja.( si raje ne predstavljam kako močno ga je bolelo in še hoditi je moral do zbirnega mesta.) O dogodku so nam povedali šele ob koncu praznovanja češ, da se je malo opekel. Jaz sem ga takoj odpeljala k zdravniku, kjer so mu opekline oskrbeli. Še cel teden sva hodila na previjanje opeklin….
Zanima pa me, ali lahko zato vložim zahtevek za odškodnino odgovornosti, oziroma kaj storit v takem primeru, saj moje mnenje je, da bi me morali takoj obvestiti o dogodku, da bi ustrezno ukrepala, ter da bi morali pregledati teren na katerem se prvošolčki igrajo.
Hvala za nasvet.
Lep pozdrav, zaskrbljena mamica
Spoštovani!
Menimo, da so v vašem primeru izpolnjene predpostavke za odškodninsko odgovornost, saj je bilo opuščeno skrbno nadzorstvo. Tudi ravnanje animatorjev po škodnem dogodku ni bilo zadosti skrbno.
S spoštovanjem,
Forum je zaprt za komentiranje.