Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Neurejeno lastnistvo parcel

Neurejeno lastnistvo parcel

Pri pregledu elektronske zemljiske knjige sem ugotovil, da del parcel je še vedno napisan na starega očeta, ki je umrl pred nekaj 10 leti.
Stari oče je imel parcele pod hipoteko zaradi posojila, ki ga je najel pred drugo svetovno vojno.
Posojilo je uporabil v svojem podjetju. Po drugi svetovni vojni je bilo to podjetje nacionalizirano. V tem obdobju je tudi stari oče umrl.
Moja mama uporablja vseskozi te parcele. Sedaj pa sva se dogovorila, da te parcele podari meni, kot sinu.

Zanima me, kaksen je najbolj enostaven postopek prenosa lastništva?
Pri pregledu zgodovine v zemljiski knjigi , je bil leta 2012 narejen izbris hipoteke.

Hvala
Peter

Pozdravljeni,

Za natančnejši odgovor bi bil potreben vpogled v zemljiško knjigo. Najverjetneje bi bilo potrebno predlagati uvedbo zapuščinskega postopka po starem očetu, če ta še ni bil uveden in zaključen. Če je bil zapuščinski popstopek zaključen, bo potrebno predlagati uvedbo dodatnega postopka oziroma izdajo dodatnega sklepa o dedovanju.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close