Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti Dodatek na pripravljenost

Dodatek na pripravljenost

Pozdravljeni!

Lepo prosim za nasvet:
Več kot 10 let sem bil zaposlen v podjetju, kjer je bila narava dela taka, da sem moral biti tudi izven službenega časa dosegljiv na telefon, večkrat urgirati. Za ta dela (dosegljivost – pripravljenost) nisem v vseh letih dobil nobenega dodatka.

V naši kolektivni pogodbi piše, da ima delavec pravico do min. 10% (od osnove) dodatka na pripravljenost.

Ker se nisem želel izpostavljati in “sem se bal” za svojo službo, tega nisem izpostavil – imam pa na mailih, priče v oddelku ter morebiten izpis klicev kot dokaz.

Zanima me ali je mogoče za nazaj karkoli doseči? Kakšne so možnosti, če bi se odločil za pravno pot?

Sedaj sem v fazi odpovednega roka, ker grem drugam.

Hvala za pomoč in lep pozdrav.
Matej

Spoštovani,

plačilo dodatka na pripravljenost bi bilo možno uveljavljati za pet let nazaj. Potrebno pa bi bilo dokazati, da je v vašem primeru šlo za pripravljenost v smislu določila kolektivne pogodbe, ki ga omenjate.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close