Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Izbor knjig

Izbor knjig

Zanima me, ali se bo na tem forumu govorilo samo o knjigah v slovenskem jeziku ali lahko priporočimo tudi kakšno literaturo v drugih jezikih, ki (žal) ni prevedena pa vseeno izredno dragocena?

Lahko tudi.Ni nobene ovire.Imaš kakšno konkretno v mislih ?

Sama sem trenutno v fazi branja knjig o starševstvu, nosečnosti, poroda,dojenja,…

Literatura, ki jo berem je žal dosegljiva samo v angleščini in je v naših knjižnicah ni mogoče dobiti. Dobivam jo v knjižnicah skupine Naravni začetki in La Leche League Ljubljana.

Če koga zanimajo knjige s teh področjih, zelo toplo priporočam naslednje:

1. William Sears: Growing Together : A Parent’s Guide to Baby’s First Year (Growing Family)
2. William Sears: Nighttime Parenting : How to Get Your Baby and Child to Sleep (The Growing Family Series)
3. Diana Korte, Roberta Scaer: Good Birth, A Safe Birth : Choosing and Having the Childbirth Experience You Want
4. BREASTFEEDING AND NATURAL CHILD SPACING, The Ecology of Natural Mothering; Sheila Kippley
5. THE WOMANLY ART OF BREASTFEEDING; La Leche League International
6. THE NURSING MOTHER COMPANION; Kathleen Huggins
7. FAMILIES AND HOW TO SURVIVE THEM; Robin Skynner and John Cleese, 1993 (mislim, da je ta tudi že prevedena v slovenščino)
8. OURSELVES AS MOTHERS, Sheila Kitzinger (ta je tudi v slovenščini, z naslovom ME MATERE)
9. THE COMPLETE BOOK OF PREGNANCY AND CHILDBIRTH, Sheila Kitzinger
10. SAFE & HEALTHY, William Sears, MD,
11. BIRTH WITHOUTH VIOLENCE, Frederic Leboyer, (v slovenščini: ROJSTVO BREZ NASILJA)
12. ACTIVE BIRTH, Janet Balaskas
13. MOTHERING YOUR NURSING TODDLER, Norma Jane Bumgartner
14. vse knjige MICHAEL-a ODENT-a (v naših knjižnicah se dobi kakšna v srbohrvaščini)

Uf, še bi lahko naštevala. To so knjige, ki imajo malce drugačen pogled na vzgojo otrok, starševstvo, spodbujajo k aktivnemu porodu in nosečnosti, …

Družine in kako v njih preživeti..ja, je že prevedena. Sem jo brala. Poučno.

Na to temo bi priporocila vse knjige iz serije What to expect… (avtorice so Arlene Einsberg, Heidi E. Murkoff in Sanndee E. Hathaway), Posebej prvo, o nosecnosti. Tista o prvem letu otrokovega zivljenja je pa prevedena v slovenscino. Jaz jo imam sicer v anglescini, ampak si predstavljam, da je slovenski prevod bolj prilagojen slovenskemu sistemu, zato je najbrz bolj uporaben.

Potem pa se knjiga, ki najbolj pomaga ohranit dusevno zdravje (starsev) v prvem letu otrokovega zivljenja: Julie Tilsner: Planet Parenthood. Za pocit smesna.

New Report

Close