Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis najbolj priljubljen pisatelj?

najbolj priljubljen pisatelj?

Želim zvedeti od vseh sodelujočih, kateri pisatelj vam je najbolj všeč v celoti,

Ločimo med pokojnimi in še živimi.

Primož

Meni je osebno najboljša pisateljica Sanja Rozman, ki piše tako “življenjske” knjige in ne tiste limonadaste romane, ki že veš kaj bo na koncu…
Moja najljubša knjiga pa je Sanje v rdečem oblaku (S.Rozman).
Preberi, ne bo ti žal 🙂
LP
Struna

Meni pa je najbolj všeč Ciril Kosmač. Njegove knjige me zmeraj znova vrnejo domov.
LP Milena

Ž
Primož, preden “obelodanim” in se odločim za svoj izbor, me zanima če naj bi izbrali le eno ime ali pa morebiti dve, tri. Mislim, da bi tako lahko bolje definirali svoj književni okus.
P

To je zelo težko vprašanje, ker… no, zelo bi se strinjala z mislijo Henryja Millerja (tudi eden mojih favoritov za naslov najboljšega), ki deli knjige na žive in mrtve. Mislim, da je najlepše, ko najdeš neko živo knjigo in skoraj krivica bi bila, da bi pri vsej raznoliki množici čustev, ki jih zbujajo, iskali tisto najboljšo. Krivica za vse ostale, ki se jih tisti trenutek ne bi spomnili. Ampak, vprašanje je zastavljeno in jaz bi med pisateljsko smetano gotovo izbrala Knuta Hamsuna (pa še sto drugih, da ne bo pomote).

1. Ayn Rand. Najljubsa knjiga Atlas Shrugged.
2. J. Livingstone.
3. Od trendy morda Paolo Coelho.

Tommy

naš: Ivan Cankar
tuj: John Milton

Od tujih: Philip K. Dick (Do androids dream of the electric sheep?), Victor Hugo (The church of Notre-Dame), Edgar A. Poe (The house of usher, The pit and the pendulum), Stephen King (Shawshank Redemption)
Od naših: Slavko Grum (Dogodek v mestu Gogi), Bratko Kreft (Kreature), pa tudi legende slov. književnosti Cankar, Voranc, Kosmač. Dober je tudi Evald Flisar (Čarovnikov vajenec)

Drugače pa še zelo rad berem biografije.

Všeč so mi knjige, čigar vsebina ni pocukrana, da so konci nepredvidljivi, da me knjiga sili k razmišljanju, da me pusti s vprašanji. Najraje imam t.i. “noir” vzdušje.

knjige, katerih vsebina ….. !!
kaj vam koristi brati knjige v anglescini, ce ne znate slovensko.

New Report

Close