zmagal je Bralec
V prejšnjem tekmovanju med knjigami, o katerih bi se pogovarjali tukaj, je zmagal Bralec! Velika knjižna uspešnica letošnjega leta naj torej osvoji tudi ta forum. Tisti, ki ste knjigo prebrali, komentirajte. Ostali, ki se počutite izigrane, ker je nekdo glasoval tako, kot vi ne bi, se lahko maščujete na matični strani knjižnih moljev – in znova izberete bralno poslastico. Vabljeni!
Pokličeš v knjižnico, kjer imajo oddelek Potujoča knjižnica, dobiš spored njihovih trerenskih obiskov. Ko se včlaniš ( pri nas je zastonj ) dobiš dostop do njihovih knjig, nas obiskujejo enkrat mesečno na določen dan, na določenem kraju in določeni uri. Čas izposoje je en mesec, v času poletnih počitnic obiskov ni, si pa lahko izposodimo knjige na zalogo. Tudi jaz zdaj iščem Bralca, upam, da bom imela v sredo srečo. Lep pozdrav !
Pri Cankarjevi založbi imajo Bralca relativno poceni. Navadna izdaja stane 7.500 SIT, broširana pa ( to je torej ta- relativno poceni) 3.780 SIT. Jaz sem jo dobil ravno danes.
http://www.cankarjeva-z.si
Moram povedati, da jaz osebno nisem pripravljena kupovati knjig, ki jih berem (razen redkih izjem, pa še to niso romani), ker bi torej lahko na mesec kupila ne vem koliko knjig. Zato zame obstajajo knjižnice. Pač ni toliko denarja niti prostora na domačih knjižnih policah, ker mi kupujemo bolj strokovne knjige. Vseeno pa hvala za informacijo.
Janja
Prebrala sem predlagano knjigo, pa tudi spremni komentar poleg. (Komentar se mi zdi boljši od knjige:))) Knjiga in tema, nič posebnega, ni mi pustila nobenega globljega odziva ali da bi me prisilila h kakemu razmišljanju. Zanimiv je odnos fanta in ženske, ter vpliv te veze na njegovo kasnejše privatno življenje. Pa sojenje ženski in njen pogled na storjen zločin je tudi zanimiv.
Kaj pa ostali nič ne komentirate, ni nobeden prebral te knjige?
Tudi sama sem pravzaprav ugibala, zakaj je knjiga postala takšna uspešnica. Bila mi je všeč, a nič več kot to. Domnevam, da je hit zato, ker je lahko in hitro berljiva in ker odpira določene tabu teme (odnos ženska – fant ter postfašistična Nemčija). Sicer pa pri knjigah, ki so mi zelo všeč, naletim praviloma na problem – ne morem jih komurkoli podariti, saj praviloma terjajo več zbranosti ob branju in predvsem več časa. Tako vem, da je tisti, ki bi mu jo podarila, ne bi bral. Pri Bralcu pa je zanesljivo, da lahko knjigo podariš skoraj komurkoli (pri nas doma so jo bolj ali manj prebrali vsi) in da jo bodo hitro prebrali (če jo posodiš, jo z malo tečnarjenja dobiš kmalu nazaj, pa tudi kot darilo je primerna). Strinjam se, da je spremna beseda odlična, tudi sicer je delo mlade prevajalke hvalevredno.