Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Veseli naslovi

Veseli naslovi

Pozdravljeni “moljčki”!
Sem čisto nova na teh straneh in rabim kakšen vaš nasvet in sicer: sita sem težkih in morečih tem iz vsakdanjika (komplicirani odnosi med sodelavci, moreča svetovna situacija itd.) in si želim brati res kaj veselega in sproščujučega, pa ne kakšnih “ženskih” romanov!
Prosim za kakšen naslov, prepuščam se vaši izbiri!

LP, B.

Glede na situacijo, draga Breda, menim, da bi bil Ameriški psiho (Ellis) ravno pravšnji zate.:-)

Ko sem že pri psihotu…mislim, da ga niste še nič omenjali..morda sem spregledal…zanima me predvsem žensko mnenje o tej knjigi…

Breda,
priporočam ti knjige izraelskega pisatelja Ephraima Kishona. Na žalost so v slovenščino prevedene le tri, vendar so zelo zabavne, posebej všeč so mi bile Družinske zgodbe (ostali dve sta Herkules in sedem mačkic in Kamela v šivankinem ušesu). Gre za kratke zgodbe iz vsakdanjega življenja, napisane na zelo zabaven in hkrati realen način.
Sporoči, če so ti bile knjige všeč.
Veliko užitka pri branju,
Sandra

Tudi meni je zelo všeč Kishon. Na podoben način piše tudi Robert Fulgam ( ne vem če je pravilno napisano ). Naslovi njegovih knjig; Vse kar moram vedeti sem se naučil v vrtcu, Gorela je ko sem legel nanjo, Od rojstva do smrti ( ali nekaj podobnega ),….

Robert Fulghum 😉
Breda, ce te zanima kaksen roman o virtualni ljubezni, preberi [email protected]. V nekaj uricah bos gotova 🙂

Še jaz sem se nekaj spomnila, če tega še ne poznaš: Polentarska polica in Ulica ribjih konzerv – oboje od Steinbecka.

LP

Glede na to, da so mi bile vse zgoraj omenjene knjige zelo simpatične, si upam priporočiti še Kavelj 22 ?

Urša

Super, tudi jaz sem si zapisala vaše predlagane naslove. Anja, “[email protected]” je res super. Sploh konec (mislim, ni tako super, ampak učinkovit in nevsakdanji). Breda, preberi si jo, ne boš je odložila, dokler ne prideš do zadnje strani. Pa ne preberi konca že na začetku!!! 🙂 Resnična knjiga za sprostitev in možgančke na pašo. (Saj Brižitke se ti pa sploh ne upam predlagati, ker verjetno si ju že prebrala.)

Janja

Najnovejši naslov: Bralec

Prebrala sem Družinske zgodbe; so prav “luštne”, se najlepše zahvaljujemza izbor!

LP

Sem že, je res prav fajni!

LP

Tudi že predelano!

LP, B.

Brižitko sem že pred filmsko evforijo; no, ja, saj je kar kul!
LP, B.

Enostavno je ne morem več… Tudi neprizadeto je ne morem prebrati, oprosti, zdi se mi eno čisto mučenje za žensko mojih let, pa najbrž še za koga!

¨LP, B.

Nisem bila pozorna na vpise, mislila sem, da odgovarjam na posameze, zato se naj zdaj ponovim: prebrala sem že “[email protected]” že pred časom, je kar lušna;
prav tako sem čitala Steinbeka že v gimnazijskih letih.
V prejšnjem vpisu pa govorim o psihotu – še enkrat: ni, ni in ni!!!!

LP, B.

New Report

Close