Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis kaj trenutno berete

kaj trenutno berete

Mene pa zanima kaj trenutno berete in kakšna zvrst je ta knjiga ? Rabim idejo zase.

Rudi Kerševan “Gledam modro, vidim plavo” zanimive in uporabne misli in izreki, prihranijo lahko veliko branja.

Harry Potter (povsem iz radovednosti, da vidim, zakaj tak trušč okrog njega in v čem je “finta” :-)) in Imenovali so jo dvoje src od Marlo Morgan.
Lep pozdrav,
Tatjana

Pozdravček.
Florinda Donner: Kolo usode. Zgodba antropologinje, ki se uči pri doni Mercedes, čarovnici in šamanki nekje v Venezueli o zdravljenju, čaranju …. Zanimivo.

Lep dan.

Luis Sepulveda : O mačku, ki je naučil galebko leteti. Super knjiga.

Pred tem pa sem prebrala njegovo Starec, ki je bral ljubezenske romane.

LP,Kaja

Za ljubitelje kriminalk: Val McDermick, Pesem siren

Samo za dobre živce!!

SimonaJ

Jaz pa že drugič berem Spečega preroka – življenje največjega ameriškega mistika Edgarja Cayceja in spet me navdušuje : napisal Stearn. Pripročam vsem, ki jih zanimajo mejne znanosti.

TRENUTNO:
Pogovori z Bogom 3,
Zakaj pa ne jagode in čokolada,
Harry Potter 4.

Pozdrav:

1. Blackberry wine (ista avtorica kot Chocolate),
2. Pariški dnevnik (napisal ga je naš bivši veleposlanik v Parizu, g. Capuder, zelo berljiva knjiga)
3. Utehe filozofije
4. The Empty Chair (Jeffrey Deaver (napisal je tudi The Bone Collector, ki je preveden v slovenščino), gre za kriminalko, za katero je treba imeti kar dober želodec),
5. študijska literatura 🙂

Pozdrav.

1. Kamor te srce vodi / S. Tamarro
2. Intimnost / H. Kureishi
3. Religion and the Rise of Capitalism / R.H.Tawney

Martina, kaksna je Intimnost?
Douglas Adams: Zadnja priloznost. Vsec mi je avtorjev stil.

Pozdrav.
Danes sem si prinesla novo branje in sicer:
Lidija Asta: Lidija in Carl A. Hammerschlag: Zdravilni obredi.

anJa, Intimnost je knjiga, ki se jo splača prebrati – klasa!

Pozdrav.

Čarobna gora od Thomasa Manna. Poetično, lirično, filozofsko – a se malo vleče, vsaj prva knjiga. Sicer pa je imel uvide, zelo subtilna knjiga.

Tam kjer je volja, tam je pot (avtor Roy Goreya)

Peter, kakšna je knjiga Tam kjer je volja tam je pot. Imam jo na spisku da jo vzamem naslednjič v knjižnici ? Sem si pa prebrala internet stram od Goreye – pohvale vredna stran, ni kej ena boljših na področju osebne rasti.

Knjiga je enkratna! Notri je toliko enih misli, nasvetov in življenskih zgodb, ki ti dajo resnično misliti in se ob tem zaveš, da če si še tako v podnu je nekje rešpitev, upanje. Samo potrebna je volja in vse težave lahko premagaš.
Ko jo boš brala, lahko pošlješ kakšna svoja mnenja o knjigi ter kako je vplivala nate. Veliko veselja ob branju. Vsekakor vredna da si jo prebereš.

No, nekaj vaših predlogov sem uvrstila v anketo. Zanje lahko glasujete na straneh moljev! Čez nekaj časa, ko je anketa pri koncu in se dogovorimo, da knjigo skupaj preberemo, pa tukaj o njej odprete debato.

trenutno…

1. Arundhati Roy: Bog majhnih stvari
2.C:S.Lewis:Pisma izkušenega hudiča

Roloff/Matek Maschinenelemente :)) ko bojo izpiti mimo pa povem, kaj od leposlovja 🙂

Mene je začarala!

pred kratkim:
Benjamin Walter: Hašiš (odlično spremno besedilo Gregor-ja Tomc-a)
Andrej Morovič: Vladarka (ce vam je avtor vsec se Bomba la petrolia, Potapljaci…)
Cameron West: Prva oseba množine (zanimiva tematika -disociativne motnje osebnosti – s pomankanjem stila in “cudnim” prevodom” 🙂

trenutno:
Fernando Pessoa: Il libro dell’inquietudine (“Knjiga nespokoja”)

No zdej sem pa pri Pariškem dnevniku.
Vzela sem si pa še čisto po naključju Hašiš in Prerekanja od Juliana Barnesa. Bomo videli, kako bo.

Sporoči, ali se Knjigo nespokoja splača brati! Je zajetna, pa še vedno ne vem, ali bi se je lotila… Moj izvod je seveda v slovenščini…

Irena,

Tale Soares (alias Pessoa) je prav simpaticen. Sicer si moras vzet kar nekaj časa za branje in ceprav je se nisem končala, lahko rečem, da se splača. Sploh bi jo predlagala tistemu “For a Better Tomorrow”-dečku. 🙂
Glede prevoda pa je tako, da je prevod že itak “neka nova zvrst”, jaz sem se odločila za italijanščino, ker ji je portugalščina bližje kot slovenščina (portugalščino pa žal ne obvladam) in ker malo poznam Tabucchija, ki je
so-prevajalec.
Loti se, upam, da ti bo všeč, meni je.

Na tole stran sem prišel dokaj naključno. Ampak izgleda zelo zanimivo… pravzaprav sem kaj podobnega pogrešal.
Ravno prebral: Z.Ključanin: Pričevalec. Zelo dobra knjiga, samo grozna. Ampak saj je vojna tudi gozna, ne? Več o knjigi je itak v recenziji, ki pove o knjigi pravzaprav vse.

New Report

Close