Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Stephen King

Stephen King

Pozdravljeni!
Zelo so mi všeč srhljivke Stephena Kinga im me zato zanima, če je še kakšen pisatelj oz. pisateljica s podobnjim stilom. Hvala!

Clive Barker, ki poleg pisanja se rezira. Njegov masterpiece je Hellraiser 😉 Stephen je pa res majstor pritajene groze. Kako ti je bil vsec The Shining? Si gledala tudi film? Jack igra gl. vlogo, Stanley pa je reziser – huda kombinacija! 🙂

Ja, gledala sem Shining. Blazno dober film! Jack Nicholson pa itak rula. Baje da je po končanem snemanju še nekaj mesecev hodil na terapije k psihjatru, ker ga je totalno pretreslo :)). Hellraiser pa mi ni preveč potegnil, preveč površinski se mi je zdel. Vsekakor pa verjamem, da je knjiga bolj na nivoju, ker sem bila že mnogokrat razočarana nad filmi, ki so jih posneli po knjigah (Otroci koruze, Sedem let v Tibetu…). Hvala za nasvet…že šibam v knjižnjico!!

No, ampak Misery pa je bil dober a? In film in knjigca :))))
A cisto vse si ze precitala? :
-The pet cemetery
-Cujo
-Christine
-The Thinner
-Dolores Claiborne
-The langoliners
-Sometimes they come back
-The Tommyknockers
-The Stand
-Salem´s Lot
-…

Ja itak je najveckrat tako, da filmi tematiko prevec povrsinsko zajemajo – pac nekje 2h in pol casa je, da poves kaj pac poves.

Ajaa, pa se sem se spomnil. Kaj pa Edgar Allana Poe-ja? The house of Usher, The pit and the pendulum, The Raven, ….No ok, fajn se imej

Ž
Jaz sem od Kinga prebral par knjig, ene so se mi zdele v redu ( Christine, Pet cemetery ), moram pa reči, da ne vse. Piše pa o podobnih ( mislim v smislu nenavadnosti ) stvareh Dean Koontz. Pri nas je zaradi prevodov manj znan avtor, je pa izjemno uspešen drugod po svetu. Poskusi.
P

Trenutno se spomnim dveh knjig, ki sta prevedeni v slovenščino in imata podobno tematiko: Peklenski ogenj (John Saul) in Na dnu jezera (Stuart Woods). Meni sta bili celo nekoliko bolj všeč od Kinga.

Sama velikokrat prebiram uspešnice S.K. prebrala sem mačje pokopališče, …..
Zdi se mi izreden mojster kombinacije groznega in nedolžnega.

Naj Kingovi sta Zelena milija in Carrie! Prebrala On Writing?

New Report

Close