Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Naslovi knjig

Naslovi knjig

Prosim za vse naslove poleg intimnosti, da napišete čimveč knjig, ki bi jih radi prebirali in tiste, ki o katerih bi radi debatirali.

primož

Mogoče kaj od tega- pobrano iz foruma požrtije knjižnih moljev:

Helen Fielding – Dnevnik Brigdet Jones; bral kot urocen
potem pa:
Alojz Ihan – Romanje za dva in psa; medicinski roman, prijetno presenecenje
Hanif Kureishi – Buda iz predmestja; se spomnil nadaljevanke izpred nekaj let in ugotovil, da pri Hanifu sploh ne pogresam slike
Jack Kerouac – Na cesti; se spominjal lanskega potovanja po Arizoni
Ales Debeljak – Nedokoncane hvalnice; odkritje, nikoli prej nisem bral poezije, eno od pesmi bral dan na dan
Hanif Kureishi – Mavricno znamenje

Trenutno na krozniku:
Hanif Kureishi – Intimnost; kljucna knjiga, sem ze povedal
Duska Hocevar Mihelic – Mesecine; poezija, prvenec
John Steinbeck – Polentarska polica, Ulica ribjih konzerv – ameriski rokovnjaski humor

1. Pasti globalizacije (avtor: Hans Peter Martin, 1996)
2. Končajte v bankrotu (avtor: Stephen M. Pollan, 1998)
3. Živeti bogato (avtor: Stephen M. Pollan, 2000)

Ivan Klima: Ljubezen in smeti.

Pravzaprav Vam kar puščam link na forum in si ga še enkrat dobro preberite in svetujete

primož

Jaz sem imela v mislih bralni krožek na tak način, da bi obdelovali knjigo eno po eno. Ta Intimnost smo se nekako strinjali in bi lahko sedaj začeli debatirati o njej.Hkrati pa bi določili ENO novo knjigo in rok, do kdaj naj bi jo prebrali.

LP,Kaja

Zdi se mi zanimivo, da moški berejo Dnevnik Bridget Jones, mislila sem si da je ciljna publika samo ženska.

lp

Za novo knjigo smo pa nekako dolocili Stoparski vodnik po galaksiji, ce se ne motim… v cast preminulemu Adamsu in njegovemu neminljivemu humorju…

Draga Kaja
Mislim, da bi bil forum prazen, če bi se pogovarjali le o eni knjigi, ki naj bi jo vsi prebrali. Preprosto nimamo vedno časa in tudi trajalo bi, če bi si vsi šli eno in isto knjigo izposodit v knjižnico.
Ni pa smiselno s takšnim ultimatom ljudi prepričevati
Jaz bi dala pa takšen predlog: Vsak bi bral svojo knjigo in jo na tem forumu tudi svetoval drugim. Povedal bi, kako jo doživlja, kaj je zanimivega na podlagi tega pa bi tudi drugi spraševali in se tako odločili, ali bodo knjigo prebrali. Mogoče bi bila tudi kratka interpretacija (saj to upam, da bo dovoljeno). Mislim, da bi na tak način tudi spoznali resnične čustvene reakcije bralcev.
Lep pozdrav
Maša

Ali pa morda različne teme kot so psihologija, duhovnost pa tudi kakšna trivialna literatura, če bi koga zanimalo.
Maša

jaz pa mislim,da bi bilo kar v redu,če bi vsi obdelovali isto knjigo in o njej debatirali,saj bi tako knjigo spoznali še iz drugih zornih kotov in morda V KNJIGI SPOZNALI ŠE KAJ KAR SICER SAMI NE BI iz različnih razlogov…tudi zato,ker smo knjigo npr.brali prehitro in površno….tudi to se kdaj zgodi…
no dogovor je bil,kdo bo začel,jaz čakam da boste začeli predlagatelji……

Glede na to, da sem Intimnost že prebrala in sem v pričakovanju na razplete in vtise o knjigi…bom prebrala Kerouaca “Na cesti”

Strinjam se s Kajo, Jožetom, zelo dobra utemeljitev, in Ireno. Mogoče bi bilo dobro ponoviti, da smo se zmenili, da je naslednja knjiga, o kateri bi razpravljali:

– Stoparski vodnik po galaksiji, Douglasa Adamsa

Po njej pa je bila predlagana:

– knjiga kolesarja Lance-a Armstronga, Kaja, ali lahko navedeš točen naslov?,

s katero se nas je tudi že nekaj strinjalo.

Verjetno bi bilo dobro tudi še enkrat ponoviti osnovne zamisli o delovanju tega foruma:

– da vsebinsko razpravljamo o eni skupaj izbrani knjigi,

– obenem pa lahko vsak navede tudi, kaj trenutno bere, in katero knjigo predlaga za naslednjo, ki si bo priborila našo pozornost, in o kateri bomo potem povedali kaj več. Tako da dogajanje ne bo omejeno le na razprave o eni knjigi in bomo vsi prišli tudi do mnenj o knjigah, ki so ravno tako zanimive, pa sicer ne bi vedeli zanje in se morda celo odločili, kakšno od njih tudi prebrati.

Sram me je priznat.ampak od navedenih knjig sem bral le Polentarsko polico.in to ene desetkrat! Trenutno berem knjigo z naslovom Letnik 22, August Kuhn. Zbavna, a tudi mučna zadeva. Evo še nekaj “mojih” naslovov za “knižje molje”:

Umberto Eco; Ime rože
Albert Camus; Tujec
Kurt Vonnegut; Zajtrk prvakov
Damjan J. Ovsec; Federbajs (zelo zabavna knjiga o politiki in politikih)

Malo mešano..ampak berite.ne bo vam žal:-)

Jaz sem ta mesec prebrala dve knjigi Toni Morrison (priznam, da sem idejo dobila pri Oprah, ampak Tonije res odlična pisateljica): Ljubljena in Solomonova pesem. Priporočam!!! Obvezno branje je tudi Alkimist.
lpm

a mi lahko poveš, kje si izbrskal Dnevnik BJ, v vseh knjižnicaj je non-stop izposojen…

V naši knjižnici. Vidiš, to je pa dobra stran podeželja. Bom vprašal, če je na zalogi. Irena je zadnjič omenila možnost medknjižnične izposoje, za kar jaz nisem vedel. Če jo imajo, bom objavil.

Priporočam rezervacijo knjige, tudi jaz marsikdaj pridem do knjige samo na ta način

lp

Ž
Pravkar sem končal z branjem “Zbogom, prijatelj moj” pisateljice Marinke Fritz-Kunc. Zdi se mi zelo v redu knjiga, polna sporočilnosti in hkrati preprosta, razumljiva. Če je še kdo to prebral, bi prav rad zvedel za mnenje.
P

V naši knjižnici leposlovja sploh nočejo rezervirati ampak samo strokovne knjige.
A ni povsod tako ?

Pozdrav Gabrielu,

knjigo “Zbogom,prijatelj moj” sem prebrala pred časom,tako da je moj spomin že malo zamegljen.Vem,da je name naredila prav poseben vtis,spremenila sem pogled na okužene…..,ker pa sem bolj romantične duše,sem pričakovala,da se bo drugače končala – ampak verjetno je življenje tako…

Ž
Ja, res, enako sem pričakoval tudi sam. Verjetno je resnično življenje res nepredvidljivo in nas vedno znova preseneča (v pozitivnem in negativnem smislu).
Po eni strani je to dobro, saj drugače bi bilo (roko na srce) dolgočasno, čeprav tisti, ki trpi zagotovo ne misli tako. Spet, z druge strani, kako bi pa sploh radi, da se stvar konča? Ne vem, moje mnenje je, da je odgovorov več, to je edino prav, saj je tudi možnosti več. Po moje je neumnost vezati se na klišeje, dogme, vsesplošno veljavna prepričanja. Bodimo odprti, tolerantni, do drugih in nas samih, to je sporočilo in edini pravi način.
P

kdo bo določil,katero knjigo bomo brali…….na dan s predlogi in zakaj bi brali ravno “TO”…..

Ce denar ni problem, prodajajo trenutno v Leclercu oba dela za 7000 sit… Pa se lepo darilo je, ko jo ze preberete… verjetno…

Smo že rekli, da je naslednji Douglas Adams – štoparski vodnik po galaksiji.
A rečemo, da jo preberemo do 20.junija – ali je to prezgodaj ?

Zakaj – in memoriam.

LP,Kaja

¸Ž
Je prav, da se v spomin na takega pisatelja kaj prebere. Jaz osebno sem to knjigo prebral pred kratkim in nestrpno pričakujem vaše odzive. Bom pa tokrat zelo discipliniran, da ne bi koga preveč prizadel.
P

Samske zenske

milan dekleva: pimlico

New Report

Close