Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis J.Oliver

J.Oliver

Ima mogoče kdo knjigo J.Oliverja Kuhinja do nazga?
Zanima me vaše mnenje. Se jo splača kupit?

Hvala!
LP!

Doma imamo kar obe njegovi knjigi in veselo kuhamo! Recepti so sila enostavni, le da v Srecni kuhinji so bolj neksoticne in zato drazje sestavine, v Kuhinji do nazga pa so res dobri recepti…poskusi, ne bo ti zal!
Pa, dober tek!

Meni osebno je bolj všeč Srečna kuhinja.
Ima super poglavja:kruh, sladice, testenine, mularija…….
Povej kaj konkretno bi te zanimalo, pa ti napišem kakšen recept!

Pravzaprav me ne zanima nic cisto določenega. Mogoče kak recept za kakšno dobro nizkokalorično solato….al pa kakšne dobre testenine….

Hvala!

NAJBOLJŠA TESTENINSKA SOLATA

ZA 4 OSEBE

300 g testenin školjkic
3 stroke česna
500 g rdečih in rumenih paradižnikov češnjevcev
1 pest razkoščičenih črnih oljk
2 žlici nasekljanega svežega drobnjaka
1 pest sveže bazilike
1/2 kumare
4 žlice vinskega kisa
7 žlic oljčnega olja
sol
sveže mlet poper

Zavremo velik lonec osoljene vode. Vanjo vržemo testenine in neolupljene stroke česna, skuhamo al dente, odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Česen shranimo za polivko. Testenine damo v skledo.Dodamo drobnjak in baziliko. Paradižnik, oljke in kumaro nasekljamo na približno pol manjše koščke od testenin in dodamo v skledo.
Česen iztisnemo iz lupine in zmečkamo v možnarju. Česnu v možnarju dodamo kis, olje, sol in poper. Prelijemo čez solato in po potrebi še dosolimo.

BUČKINA SOLATA Z METO, ČESNOM, ČILIJEM, LIMONO IN DEVIŠKIM OLJČNIM OLJEM

ZA 4 OSEBE

4 bučke narežemo po dolgem kolikor mogoče na tanko. Spečemo jih na žaru ali pa na razbeljeni rebrasti plošči. Rezine rasporedimo po velikem pladnju ali krožniku. Še tople posolimo in popopramo.
Čilijem odstranimo semena in jih na drobno nasekljamo. Na drobno nasekljamo tudi česen (1/2 stroka). Oboje enakomerno potresemo po bučkah.Čez vse to natrgamo pest mete in pokapljamo z dobrim oljčnim oljem in stiskom limone.

Nekaj receptov boš našla tudi na forumu Prehrana.

DOBER TEK!

Se strinjam, tudi sam imam obe njegovi knjigi in pridno kuham – naravnost obožujem tako hrano (nekako mi deluje kot mešanica francoske in italijanske kuhinje) pa tak užitek mi ga je gledati po TV-ju. Če sem že sit postanem lačen 😉 Še malo pa bo izšla tudi 3. knjiga.

Tretja knjiga je že izšla (Še več kuhinje do nazga), vendar se meni osebno zdi od vseh treh najmanj praktično uporabna. Jo je pa zabavno že prebirati zaradi njegovih luškanih komentarjev, pa tudi prevod je super!

New Report

Close