Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Filozofija

Filozofija

Zdravo! Je tu kaksen filozof? Je kdo slucajno bral Dnevnik cesarja Marka Avrelija (4 in 5 knjigo), Komunistični manifest 150 let pozneje (od Richarda Rortyja), in Metafiziko čutnosti – 5.poglavje Filozofija umetnosti (od Cvetke Toth)? Bi mi lahko kdo, ki je to bral (po možnosti filozof) povedal par bistvenih zadev o vsakem od teh člankov / knjig?! Vse nasteto imam namrec za izpit v cetrtek – pa bi rada strokovno razlago v parih stavkih. Najlepsa hvala!

Halo!

Malo pozno, vem. Pa itak ti ne bi mogla preveč pomagati, saj sem brucka filozofije. Je pa Cvetka moja profesorica ontologije. Če boš slučajno še opazila tole sporočilo, pa mi napiši kakšna se ti zdi njena knjiga in seveda kako ti je šel izpit.

maja

Ha, ha, Maja, kako se ti zdi Cvetka, a je še vedno tako energična in temperamentna? 🙂
Ah, kje so stari časi…

Maja (še ena)

Cvetka je ful faca. Sej veš, 68. generacija, pa to. Sem slišala, da je zanč enkrat skakala po mizi dokler se miza ni zlomila. Razlog: to ni bila njena miza, ampak so ji podtaknili eno zanič mizo.
Ti si drgač že na konc študija? Študiraš še kaj zraven?

maja

Jaz trenutno malo vlečem absolventa, ker so mi ostali najhujši izpiti… 🙂

Ej ziv!
Res malce pozno, slucajno sem sla mal spet sem pogledat:) Izpit je sel ja, brez problemov – to je itak izbirni izpit (filozofija). Knjige mi ni bilo treba v celoti prebrat samo dolocen del, ki sem ga ze omenila.
Drugac se jaz na filozofijo sploh ne spoznam, manjka mi tudi splosna razgledanost. Mogoce bi te prosila, da mi svetujes kaksna predavanja na filozofiji, ki bi se jih splacalo obiskati, da ti dajo kaksen splosen pregled filozofije. A Cvetkina predavanja so uredu? Jaz sem namrec dobila samo gradivo za izpit, na predavanja pa sploh nisem hodila, pa me zanima, ce dobro predava.
In drugac ti je studij filozofije vsec?
LP
M.

Me veseli, da ti je šel izpit. Meni je Cvetka zelo všeč. Lahko ti priporočam njena predavanja. Za prav veliko drugih res dobrih predavanj pa ne vem še, ker sem šele brucka. S študijem sem pa zelo zadovoljna.

maja

Tudi jaz (druga Maja) ti priporočam Cvetko, pa npr. Božoviča – Novoveška filozofija, Dolarja – Psihoanaliza (če ti ne bo pretežek, sicer pa pozneje, v višjih letnikih) – in vsekakor Krefta – Estetika – vrhunska predavanja! Pa še kaj bi se našlo, odvisno, kaj te zanima, npr. Ošlaj – Filozofska antropologija, itd. Lahko pa vsakega malo poskusiš, pa vidiš, kaj ti bo všeč!

Ej najlepsa hvala – letos nima smisla zacet hodt na predavanja, tako da drugo leto!
LP
M.

New Report

Close