Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Knjige za 15, 16, 17, 18 letnike in letnice

Knjige za 15, 16, 17, 18 letnike in letnice

Rad bi bral knjige, pa me zanima, kaj berejo ljudje mojih let (poleg obveznega šolskega branja ali obnov obveznega šolskega branja)?

uh… jaz sem brala vse kar mi je prišlo pod roke. od romanov do filozofskih razprav…

hannibal, ko jagenjčki omolknejo, …..

Ja, rad bi začel brati pa ne vem, kje naj začnem… MI lahko daste kakšen konkretni naslov, npr. vašo najlubšo knjigo, ali pa knjigo, ki je ne bi smel zamuditi?

vsekakor preberi Štoparski vodnik po galaksiji (Douglas Adams). Potem trilogijo Čarodeji. Zanimive so knjige iz zbirke Odisej – gre za sodobne zgodbe, napisane za mladino.
Vse našteto poišči v knjižnici, tam ti bodo tudi svetovali branje za naprej.

Veliko veselja pri branju ti želim!

No, jaz imam 19 let in meni so npr. zelo všeč kriminalke Mary Higgins Clark ter Colina Dexterja. Tako da če ti je všeč tak žanr- ti jih priporočam!
Glede na to, da si napisal, da bi rad začel brati, predvidevam, da do sedaj nisi ravno prebral veliko knjig… Ali pač?!? Popravi me, če se motim. Tako da tudi ne bi bilo ne vem kako slabo, če bi morda posegel sprva po kakšnih bolj zabavnih mladinskih knjigah.
Lep pozdrav, Tanja

Jah, prebral sem polovico knjig za obvezno šolsko domače branje in tri knjige za maturo iz slovenščine. Več pa ne.

Če ti je všeč znanstvena fantastika, ti bo všeč tudi Phillip K. Dick.

Drugače pa, katere izmed obveznih knjig so ti bile pa všeč?

Camus: Tujec, Beckett: Čakajoč Godoja, Kafka: Preobrazba.. te so mi bile najbolj všeč…

Po mojem ti bo potem všeč Hermann Hesse, kar kakšen Stepni volk za začetek ali pa recimo njegova Siddharta. Od Kafke lahko prebereš še recimo romana Grad ali Proces, če se ne ustrašiš debelejših zadev, pa je za počitnice, ko ima človek veliko časa, krasen tudi Dostojevski – Bratje Karamazovi ali pa Zločin in kazen. Ah, ja, pa veš, kaj je zakon: Mihail Bulgakov: Mojster in Margareta. Krasno, odštekano branje, spada v sam vrh svetovne literature. Ja, pa Štoparski vodnik od Adamsa je res “obvezno čtivo”.

Če so ti bile te knjige všeč, potem ne bi smel imeti večjih problemov z branjem, tudi če prej nisi veliko bral. 😉
Glede na navedene knjige bi priporočila naprej še Gnus od Camusa, Proces od Kafke, pa 1984 (George Orwell), Mag (John Fowles), Mi (Evgenij Zamjatin), Srce teme (Joseph Conrad)…

Pomoje bi ti ble všeč knjige od Ivana Sivca.Men sta bli knjigi Zadnji mega žur in Noč pred zadnjim mega žurom zelo vseč.Še naprej uživi u branju pa piš kej.

Lep pozdrav:)

New Report

Close