Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis najboljše kriminalke

najboljše kriminalke

Mene pa zanima katere kriminalke so vam bile najboljše?

Kriminalke so moja najljubša zvrst, ampak bi težko rekla, da mi je katera najbolj všeč. Tiste dobre, ki sem jih zadnje čase brala, pa so: V prah se povrneš, Tiha voda, Pesem siren, Morilec brez obraza in Črna dalija. Malo manj všeč pa sta mi bili Maščevanje in Ko se spet vidimo.

Črna dalija je prima! (neverjetno dober prevod, sem si sla kupit izvirnik, pa se mi zdi prevod celo boljsi!); pa Rumov punč (po katerem so posneli Jackie Brown); Mala bobnarka (vohunska zadeva) in Park Gorkega (sem brala vsa nadaljevanja, zal se niso prevedena). Pa seveda Silence of the Lambs (prevod v slovenscino se mi zal zdi obupen).

LP,

proxima

Ko jagenjčki obmolknejo in Hannibal

Meni so pa za poleti (za na plažo) najboljše kriminalke od avtorice Tami Hoag (v slo sta prevedeni že zgoraj omenjeni Tiha voda in V prah se povrneš).

Tejča, hvala, ker si odprla temo – vedno hlastam za novimi priporočili! Moja najljubša avtorica pa je Minette Walters, ki ima res neverjetno kompleksne in skrajno napete zgodbe. Tudi Ruth Rendell je odlična, pa Val McDermid – nasploh sem mnenja, da ženske ta žanr obvladajo najbolje.

New Report

Close