Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis knjiga/film – mesto radosti

knjiga/film – mesto radosti

Že pred časom sem brala roman Mesto radosti, sedaj pa mi ej v roke prišla še film. In mi verjamete, da ga sploh nisem gledala do konca, ker je bil popolnoma plitek, brez vsebine,… sploh, ker še vedno čutim, kako emocionalna je knjiga. Skratka, še ena potrditev, da je pisana beseda zakon.

Uživajte v čtivu tudi vi!

Katarinica, še nikoli ni bil noben film boljši od knjige! Zlasti film, ki ima za predlogo tako knjigo kot je Mesto radosti. – Sem uživala v njej. LP

najprej sem bral knjigo “metulj”, film je bil enako dober če ne boljši.
Prebral sem knjigo “podmornica” film je bil še boljši.

Noben film ni boljši kot knjiga. Da se film bolje prodaja in da je večja gledanost priredijo scenarij na zahtevo producenta. Kako neki naj zajame film Metulj vse podrobnosti, s katerimi priteguje in drži v napetosti bralca knjiga do konca? Za moje pojme je to nemogoče, saj se ne da zajeti vsebine knjige v dve uri filma. S tem seveda ni rečeno, da film ni perfekten.
– Film boljši od knjige? To se mi zdi tako kot bi rekel, da je slika Mona Lisa, ki jo je preslikal neznan (ali pa tudi znan) slikar, boljša od originala…
…enostavno povedano… LP

Vecinoma je tako, da je knjiga boljsa od filma, kar je po svoje tudi razumljivo, saj film ne more zaobjeti vseh detajlov. Ena redkih izjem je po mojem mnenju Trainspotting, gledala sem film, brala knjigo v izvirniku in gledala gledalisko igro. Vse tri izvedbe so mi bile všeč, in ne bi mogla reči, katera je boljsa.

Za Mesto radosti težko rečem, ker nisem brala knjige.

Sem pa bila blazno razočarana nad filmom Metulj. Pa nad Hannibalom – film je bila za moje pojme čista katastrofa, sploh konec je bil čisto mimo usekan.

Ne vem, če mi je bil že kdaj film bolj všeč kot knjiga…. Pri nadaljevankah je malo drugače. Sploh pri BBC-jevih, npr. po romanih Jane Austen ali Charlesa Dickensa.
Prevzetnost in pristranost se mirno lahko kosa s knjigo, medtem ko je bila za moje pojme Razsodnost in rahločutnost celo boljša kot knjiga. Pri knjigi sem na polovici odnehala, ker je bila tako dolgočasna. 🙁

Moj najljubši ljubezenski roman je Ljubezenska zgodba – nad filmom sem pa totalno razočarana.

Hej Kleopatra, kako lahko obupaš nad Austinovo? 🙂 meni so vse njene knjige zelo bralne, sploh jezik mi je všeč. Je pa res, da je PIP mojstrovina pa se potem druge začnejo kar kakšen nivo pod njo.

Moram pa povedat, pa mi je kar nerodno, glede na to, kako so mi knjigo vsi hvalili: Metulja enostavno nisem mogla prebrati do konca. Mogoče napačen čas.

New Report

Close