kaj izbrat???
Slučajno mi je v knjižnici prišla v roke knjiga pisatelja Arto Paasilinna – Gozd obešenih lisic in kasneje še Zajčje leto. Knjigi sta zelo zanimivi, opisujeta zimski čas na severu Švedske, ogromno humorja; na trenutke tudi črnega, primerjava ljudi in živali,…. (Je kdo že bral?)
… da ne bom ponavljala že večkrat omenjenih knjg…
Nazadnje, ko res nisem mogla nehati brati, sem brala Barkerja. V angleščini, ne vem, če imamo sploh kaj prevedenega.
Povprečni bralec (pa s tem ne mislim povprečnemu po inteligenci, da se ne boste spet takoj razburjali, ampak mislim zgolj večino) misli s tem, da knjige ne more odložiti, ponavadi to, da mora videti, kaj se bo zgodilo potem in kaj še potem itd, itd, tako da si nenehno v napetosti in ne moreš nehati brati.
Vau, nekdo je bral Barkerja! 😉
Galilee-ja sem tudi jaz naravnost pojedla, nazadnje sem brala Lord of Illusions, ki je po ta novem moja najljubša od njega, drugače sem pa prebrala še Damnation Game, Sacrament Everville in Books of Blood (veliko volj spooky kot King!). Problem je, ker imajo v knjižnicah bolj malo knjig od njega, v knjigarni pa tudi samo kakšne Books of Blood sem pa tja. Včasih si kupim kakšno njegovo knjigo v Zagrebu, v knjigarni Algoritam znajo biti kar založeni z literaturo v angleščini.
Wrong ! Nekdo požira Barkerja 😉
In to v bilokakšni obliki – najraje v knjižni. Razen naštetih sem bral še Weaverworld , Hellraiser in The great and secret show. Ta je predhodnica Everville, prva iz serije Books of Art. Mogoče veš, kaj se dogaja s tretjo Books Of Art ?
Kar se kvalitete in pristopa tiče, je zame za Barkerjem veeeelika praznina. Potem šele pridejo King , Koonz in ostali.
Ja, se ubadam s podobnimi problemi … kje nabavit tujo literaturo. V zagrebu še nisem poskusil. Ponavadi v LJ. Obisk tam ponavadi pogojujem z kakšno novo Prattchetovo knjigo , potem pa gre zraven še vse, kar je užitnega. Barkerja bolj redko vidim. Zadnje, ki sem jih nabavil, so šle z menoj iz Prage 🙂 Saj vseeno, če sem za to jedel konzerve zadnja dva dni 🙂
Kaj praviš na filme posnete po njegovih romanih/novelah ? In Undying za PC-je.
lp
Vau, še celo obveščen požiralec Barkerja! 😉
Weaveworld mi še ni uspelo najti, sem pa zadnjič po tem, ko me je tvoj post spomnil, da že dolgo nisem pregledala zalog v knjižnici, našla dejansko Cabal v najbližji knjižnici, tko da sem zdej čisto navdušena in po izpitu v ponedeljek se posvetim samo še temu. Sploh si ne upam pred ponedeljkom v knjižnico, ker se ne bom mogla zadržat. 😉
Kaj je s tretjo od Books Of Art ne vem, nisem sploh nič zasledila.
Jah, sej pri kvaliteti se kar strinjam, nekoč sem ob pomanjkanju Barkerja iskala ostale stvari, ki naj bi bile podobne, pa je bilo vse bolj blah.
V Algoritmu v Zagrebu so kar založeni, vsakič imajo vsaj kakšne tri knjige od njega (kar je zame seveda veliko, ker sem navajena na slo. knjigarne). Sicer pa nisem bila tam že pol leta, bom pa preverila stanje naslednji mesec in hudo upam, da ne bom razočarana, ker sedaj sem že vnaprej pripravljena na nakup vsega od njega, tako da se mi ne bo spet zgodila podobna situacija kot se je tudi tebi. 😉
Zadnjič sem pozabila dodati še Nightbreed pod prebrane knjige, filma mi pa še ni uspelo dobiti z neta, mam pa v pripravljenosti Lord of Illusions na divx. Drugače sem od filmov gledala samo vse Hellraiserje, ker so bili pač vsi dostopni na Kanalu A pred časom, pa Candymana. Pa v Sleepwalkerjih od Kinga sem ga tudi videla, ko se je igral forenzičarja, heh. Pinhead je pa itak najboljši “monster” vseh časov in sploh nimam besed, kako je človek prišel do takih idej, fantazij, domišljije, zgodbe…vsega. Dam mezinček za Hellraiser strip! 🙂
Sem brala na official site-u, da bo tudi Damnation Game postal film, da ne omenjam serije po Weaveworldu in Lord of Illusions, ki itak nikoli ne bodo prišle sem.
haha 😉 odgovor torej sledi v ponedeljek … zdaj pa dol s foruma in učit ! 🙂
http://www.darkworlds.com/ls/si_4427.html
lp,
d.
Zdravo,
kako je šel skozi izpit ?
Imaš ti naslov/telefonsko/mail od tiste knjigarne v Zg ? Bi rad prej preveril, preden se spravim tja dol.
Kar se elokvence tiče, bi lahko do Barkerjevega nivoja prišel Gene Wolfe. Je sicer sci-fi in ne horror avtor, ampak sem bil skoraj v transu pri njegovem stilu pisanja. In je bil samo srbski prevod ! Me zanima, če bi lahko Shadow of Torturer odložil neprebrano v originalu…
Nightbreed imam na VHS. Kvaliteta po vseh teh letih je sicer so-so, ampak je še vedno gledljiv (upam 🙂 ). Nad filmom nisem bil razočaran – predvsem zaradi tega, ker sem Nightbreed gledal preden sem bral Cabal. Lord of Illusion je bil OK. Verjetno kar zato, ker mi je lik D’Amour-ja precej simpatičen. Pojavi se v Books of blood (predlogi za film) in v … Everville (?).
Serije po Weaveworldu in Lord of Illusions sem malo iskal po edonkeyu … in ne našel. So že posneli ? Začeli ? Bodo ? Kdaj ? (sline se cedijo 🙂 🙂 ). Mi je našel Hellraiser 5 in 6 (bloodline), samo po moje že kar fejst bluzijo tukaj … nima to več kakšne zveze z Barkerjem … razen Pinheada seveda 😉
Weaverworld pa le popapcaj … je tam ena fantastična negativka. Moj Top three , zraven Pinheada in Iad Uroboros.
Hellraiser comics ? Veš mogoče kdo je avtor-risar ?
lp
Izpit preživela okej, bomo videli drug teden, kakšen je rezultat.
Tisto knjigarno najdeš na netu na http://www.algoritam.hr. Vidim, da imajo od Barkerja trenutno Abarat (135kn), Lord of Illusions (70kn – tako poceni, da bom kar kupila za zbirko, heh) par Books of Blood, seveda, ostalo je pa pod “trenutno nije raspoloživo”, kar je škoda, ker pod to imajo napisano Coldheart Canyon, ki bi ga imela, pa Great and Secret Show za borih 80kn, pa Imajica, pa Thief of Always, pa Weaveworld! Zdej jih moram pa res že vprašati, kdaj pa bo to “raspoloživo”, grem naslednji teden verjetno v Zagreb. Jao, zdej sem pa spet vsa na trnih, ker komaj čakam, da kupim vsaj dve knjigi, ki ju imajo…
Wolfe je že na listi za preverit. Za ostale filme po Barkerju sem pa že angažirala internet guya (beri: prijatelj, ki ima boljšo povezavo in zelo obvlada računalnik) za preverit dobavljivost. 🙂
Kolikor se spomnim, je D’Amour tudi v Everville, ja. Serije imajo pa, kolikor vem, posnete pilote in podpisane pogodbe za naprej. Kar je vsaj obetavno, če ne drugega.:)
Zdej sem vmes iskala še te Hellraiser comics po netu, ker se spomnim, da sem enkrat na amazonu videla to, sedaj pa nimajo nobenih pametnih zadetkov. Bom pogledala drugič malo bolje, sedaj ni dovolj časa. Aha, našla nekaj: http://www.clivebarker.com/html/visions/bib/comics/hell/hell1.htm
lp
zdravo,
sem pregledal malo Algoritam. Morem rečt, da je precej stvari nedobavljivih … (tudi moj Galilee, ki sem ga posodil enemu znancu … zdaj pa ga ni že kakšno leto nazaj … GRRRRR ). In tudi , če se v zagreb pelješ samo za to, se računica nekako ne izide. Mislim, da te bolj poceni pride preko neta naročat… Si z mojo v.d. hčero izračune pospešeno delava 🙂
btw, maš ti kakšen mail ?. Mislim, da ta razprava počasi že ni več interesantna za širšo javnost. No, vsaj število meni poznanih SLO barker fanov se je povečalo za 100 %.
lp,
D.
Mal starejše, a vseeno zeloooo dobre (napeti romančki z obveznim srečnim koncem, ne preveč osladni):
Brezdomka – Dorothy Eden
Popotovanje z vetrom – Kay L. Mc Donald
Zimska vrtnica ter Plamen in cvet – Kathleen E. Woodwiss
V znamenju tigrovih oči – Madeleine Brent
Tiger z barja
Zapeljevanje – Amanda Quick