Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis amazon.com?

amazon.com?

sem že prebrala nekaj starih postov na to temo, pa me zanima še nekaj. omenjana je bila možnost, da se št kreditne kartice sporoči po faxu ali po tel. ali kdo ve kaj o tem?
pa še nekaj, kar mi je trenutno zelo pomembno. koliko časa ste čakali na knjige- ali je čakalna doba vedno približno enaka? če je npr. navedena čakalna doba 3 dni, kaj to realno pomeni?
sama nujno potrebujem eno knjigo najkasneje v dveh tednih, mislite, da je smiselno sploh naročat?

Kako je s pošiljanjem številke kreditne kartice na fax ne vem, sama se poslužujem kar klasične variante – saj imajo baje “secure site” :).
Na knjige sem pa prejšnji mesec čakala nekako takole – več kot štirinajst dni za dve knjigi, za tretjo (vse tri so bile naročene skupaj) pa več kot tri tedne. Res pa je, da je šlo za klasično pošiljko, ne vem kako je z “expres” varjantami, ker se mi zdijo kar malo predrage (še posebej zato, ker te še naša pošta precej “opali” ko knjige dobiš). Vse je odvisno od tega, ali je knjiga trenutno na zalogi pri založniku ali ne. Ker Amazon svojih skladišč nima, dobite informacijo o tem, kdaj so knjige šle na pot po e-pošti. Če se vam zelo mudi vprašajte v knjigarni Konzorcij v Ljubljani, mogoče vam oni lahko knjigo priskrbijo v željenem času. Včasih so bili kar uslužni, ne vem kako je danes s tem.
LP

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Ne, tolk hitro knjige skoraj 100% ne boš dobila. Itak se ti bolj splača naročat knjige preko knjigarn Vale-Novak,konzorcij…Ti sama plačaš prevelko poštnino, ker naročiš knjigo al pa 2; knjigarne si pa naročijo par 100kg, tko da kljub marži ki si jo vzamejo plačaš 10%-15% manj kot prek Amazona. Aja, čakalni rok pa je cca.4-5 tednov!

Če naročiš na angleškem co.uk čakaš dober teden, z navadno pošto, če odpošljejo takoj.
Na omenjenem amazonu pa čakaš več kot 2 tedna.

Sam nisem čakal nikoli več kot 10 dni.

Jaz imam z naročanjem preko knjigarn izredno slabe izkušnje (ni prišla čisto prava knjiga + cena kar za tretjino višja kot če bi jo sama naročila!). Če naročuješ, naročuj posamične knjige, ker ti potem ne carinijo.

Konec novembra lani sem naročila 4 knjige, dobila sem jih točno v dveh tednih, knjige so oproščene carine, davčna stopnja je bila 8,5%, davek so mi zaračunali na ceno brez poštnine. Dvomim, da bi bilo ceneje, če bi knjige naročila v naših knjigarnah.
Srečno.

Alenka

New Report

Close