IZZIV ali KDO SI UPA?
Danes sem prvič na forumu in sem bila prav razočarana, da na forum o knjigah piše samo kupim, prodam in ja ful je bla dobra, moja najboljša itd.
Kaj pa zakaj je bila tvoja najljubša, vaši vtisi o knjigi, katera oseba v knjigi je vaša najljubša in zakaj. Mogoče vam je spremenila življenje? Vas navdihnila? Ste se spoznali v kateri od oseb v knjigi?
Tako, da vam predlagam da preberemo eno knjigo in o njej diskutiramo?
Kdo je za?
Ker sem jaz predlagala diskusijo bom tudi knjigo
John Irving: Eno leto vdova
Časa imate 10 dni kar je več kot preveč za dobro knjigo.
Svoje vtise o knjigi bom napisala točno 14.08.2003.
Vabljeni vsi.
P.S. Mogoče bomo tudi Eli povrnili navdušenje nad knjigami.
To bo cela zmešnjava. Predlagam, da se na začetku meseca dogovorimo za knjigo, do konca meseca je pa čas, da jo preštudiramo in se nadebatiramo o njej. Zaključimo in gremo na naslednjo. Drugače bo ratala cela zmešnjava.
Bi pa rajši debatirala o knjigi kot o pisatleju, ker nekako ne posvečam ravno veliko pozornosti njim (razen tega ali mi je všeč slog ali ne). Mogoče se moram izboljšati?
Ok, se strinjam. Mesec dni je dovolj tudi za bolj zaposlene osebke in slabše založene knjižnjice 🙂
In nisem mislil, da bi debatirali o pisatelju kot takem … po moje je tu še kar nekaj materiala vključno z slogom, ki se spreminja – izboljšuje. Vzporednice me različnimi knjigami, nazori, ipd …
Ampak … suzi je imela prva preblisk in ne mislim ji hodit v zelje 🙂
lp
Zaenkrat izziva ne sprejemam, in sicer zato, ker mi je John Irving antipatičen. Ne potegne pa konec. Prebrala sem Garpa, Owena Meanyja, Hotel New Hampshire (ta mi je bila še najbolj všeč), in poskusila Vdovo, a ni in ni hotelo klikniti. zato čakam na naslednji predlog. No, če bo debatni krožek slabo obiskan, se še vedno lahko vključim in poskušam čim bolje formulirati ta ‘anti faktor’.
Suzi bom poizkusila prebrati. In se seveda oglasiti. Vsekakor pa bo iz knjižnice spet izposojen strip. Kakršen koli. Ne vem zakaj so ljudje tako zelo proti branju stripov. Jaz sem jih pa od otroštva naprej prebrala na tone. Tudi srbohrvaške in danes nimam nobenih problemov z branjem literature v hrvaškem ali srbskem jeziku (čeprav se s tem jezikom nisem nikoli srečevala v domačem okolju)
LP, Ela
Hja, tudi meni ni jasno ono okoli stripov. Zakoreninjen je nazor, da so stripi samo za mulce (a’la Comics).
Prej sem bral stripe za mlade (od mikija do asterixa), zdaj pa berem one za odrasle (Corben, Moebius, Segrelles, Lawrence).
Izven meja plank deželce so stripi že klasificirani kot vrsta umetnosti, mi pa kot ponavadi spet capljamo zadaj. Če komu omeniš stripe najprej pomislijo na Lunov Magnus Strip in podobne Italo zmazke, ki so proti kvalitetnim stripom nekaj takega, kot so ljubavni vikend romani proti klasikom.
to je moj flame topic, zato bom raje nehal :))
knjigo sem prebrala že pred pribl. dvema letoma in me je navdušila, tako da sem prebrala še dve drugi Irvingovi knjigi, Garpov svet in Hotel New Hampshire. Vse so dokaj nenavadne, vsaj za moj okus. Vendar v pozitivnem smislu. Všeč mi je njegov stil pisanja, zgodba mi niti ni bila toliko pomembna. od vseh treh mi je Garpov svet najbolj všeč.