Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Kaj je torej z ‘Vdovo’?

Kaj je torej z ‘Vdovo’?

Kdaj bo potekala debata o Johnu Irvingu?

September je … torej naj bi se začelo danes. Jaz sem sicer nad knjigo obupala, prebrala samo kako četrtino, me ni pritegnila. Naslednjič sem zraven! Me pa zanima, kako so jo drugi bralci dojeli!

Z branjem končala 28/29 Avgusta, prav prijetno poletno branje…

Meni jo je uspelo prebrat v 2 dneh…no, na morju 🙂
Knjiga je malce preveč ameriška za moj okus, vse preveč je poudarjanja stvari, ki mogoče niso tako tipične za Evropo, ampak bolj nakazujejo propadajoče družinsko in družbeno življenje v Ameriki.
Sicer je pa zgodba zanimiva, le malo preveč zabluzi tam z Amsterdamom (po mojem mnenju). Dobro je izdelana tudi struktura knjige (3 deli, pomenljivi naslovi poglavij).
Knjigi bi dala oceno 7 na lestvici od 1-10.
Kaj pa vi mislite?

Precej časa je bilo treba čakati na to knjigo v knjižnici, zanjo je veliko zanimanja. Vendar tudi mene ni pritegnila in jo prav tako prebrano približno samo četrtino, jutri vračam nazaj. Ne slog, ne vsebina mi ne ležita.

Meni je bila pa knjiga kar vsec, se mi zdi da se lepo tekoce bere, tudi zgodba se mi zdi kar zanimiva, ceprav sicer ne posegam prav pogosto po takih romanih. Se pa strinjam s Sonchy, da tisti kriminalni del v Amsterdamu ne pase v to zgodbo, za moj okus to pravzaprav pokvari vse skupaj… ampak na splosno vseeno cisto prijetno poletno branje.

Moj predlog za naslednjo knjigo: John Irving – Most preko vecnosti.

Lp vsem knjiznim moljem!

Ali je Vdova naslov knjige?

Branka, a misliš Richarda Bacha?

Fata: naslov je Eno leto vdova.

Moj predlog: Roddy Doyle: Ženska, ki se je zaletela v vrata

Oja!
Se zelo strinjam!
Si jo že prebrala?
Roddy Doyle rules!

Pozdrav!
Kot privrženko Irwinga me je kar malo užalostila tale Vdova, moram priznati, ampak, prebrala sem jo pa vseeno dvakrat 🙂
To je tako: po nekaj dobrih stvareh pričakuješ enako dobre ali pa samo še boljše, potem je pa razočaranje toliko večje, ko ni tako.
Lp, LISA

Kot Irvingovo privrženko me je seveda knjiga pritegnila. Prebrala sem jo pred dvema letoma.

Meni se pa ne zdi, da bi vsebina nakazovala propadajoče ameriško družinsko in družbeno življenje. V nekaterih pogledih je Amerika celo bolj puritanska, ampak Irving vedno zbeza na površje razne teme, o katerih na veliko ne govorimo ali pa se delamo, da jih ne vidimo, čeprav jih imamo pred nosom. Tudi v Sloveniji in Evropi.

Tudi meni amsterdamski vložek nekako ni sodil v knjigo.

Prijetno branje za prosti čas.

New Report

Close