je kdo v Svet knjige včlanjen?
Joj me dolgo ni bilo tu, Maja oprosti!
Odgovor pa je preprost. Sama sem bila včlanjena. Ko zaradi določenih razlogov nisem želela biti več včlanjena, sem jim poslala dopis, da prekinjam članstvo. Pod vsemi pogoji, ki sem jih podpisala ob vstopu. Naslednje četrtletje sem še opravila nakup, potem pa sem pričakovala konec, toda ni bilo tako. Več kot leto sem jim pošiljala dopise, telefonarila, dopovedovala, prilagala že poslane dopise, pa nič. No, potem pa so le nehali prihajati katalogi in njihovi opominčki v stilu “še vedno niste opravili nakupa”, ter seveda tudi knjige četrtletja…prava nočna mora, vam rečem. No, potem sem živela v miru kako leto in med tem se je moj partner tako navdušil nad članstvom, da sem popustila v prepričanju, da sem pač imela smolo. Čez čas (seveda je obvezni rok potekel) pa je on izgubil službo in smo pač reducirali stroške. Zgodba z odpovedjo članstva pa se je (ne morem verjeti) ponovila, vendar tokrat ni tako dolgo trajalo, ker sem jim povedala, da smo eno kalvarijo že dali skozi in da se mi zdi, njihov nasilni marketing zelo sporen, morda zrel za objavo v medijih in vsekakor bi bilo umestno obvestiti Zvezo potrošnikov. Kaj kmalu smo imeli mir, toda od takrat naprej dobim alergijo že ko slišim besede založba, mladinska,….
Žal. Ampak knjige imam rada. Raje jih kupin za kak odstotek dražje, takrat ko želim, ko imam denar in predvsem ko me nihče ne sili. Velikokrat se namreč zgodi, da nekako na silo kupiš kakšno knjigo, vsaj meni se je to dogajalo.
TamaraMr, točno tako se je dogajalo tudi meni in sem na Svet knjige prav alergična. Kot si pravilno napisala – raje par grošev več in kupim tisto knjigo, ki mi res ugaja in takrat ko je meni všeč, ne pa neko kupovanje na silo. Ne vem kaj sem mislila, da sem se vpisala v ta knjižni klub. Da se jih rešiš moraš biti neskončno vztrajen. Neverjetno! – LP
To glede “prisilnega” kupovanja se strinjam, tudi mi smo se že pred časom izpisali – so namreč bila obdobja, ko ni bilo nobene (zame) pametne oz. primerne knjige, ki je ne bi že imela in ki bi jo res potrebovala takrat, a nekaj je pač “bilo treba” kupit – pa tudi, nimajo ravno tako ugodnih cen, če se že mora vsako četrtletje nekaj obvezno kupit in če se grejo nek klub, bi lahko dali veliko ugodnejše cene, pa bi tako članstvo imelo smisel (pa tudi več članov bi najbrž imeli). Moram pa reči, da mi nismo imeli kakih pretiranih težav pri izpisu – edino, da so nas po telefonu, ko smo poklicali, da se izpisujemo, par minut nagovarjali, naj ostanemo in da nam celo podarijo eno knjigo (nek atlas ali kaj), če ostanemo, vendar to nekako razumem z njihove strani, da pač želijo obdržati člane. Niso pa nas nikoli potem več klicali ali pošiljali česarkoli, čeprav bi si pa sama rada še tu in tam ogledala njihov katalog, da sproti preverim, če se je kaj “izboljšala” ponudba. 🙂