Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis ugodno do knjig

ugodno do knjig

Če ste iz MB, lahko v knigarni na Gosposki 3 – ZALOŽBA OBZORJA ( v stečaju – na žalost) kupite knjige zeloooo ugodno. Izbira je še pestra.
Na vse knjige, ki so že znižane, nudijo dodatnih 50% popusta. Plačljivo s karticami. Ugoden nakup,m

Žal sem iz drugega konca Slovenije. Ne morem si kaj, da ne bi povedala: Založba Obzorja Maribor je (bila, res ŽAL!) moja najljubša založba. Vedno, ko sem v knjižnici iskala dobro knjigo, sem pogledala, če je izšla pri tej založbi. Nikoli ampak res nikoli, me nobena knjiga izdana pri njih, ni razočarala. Neverjetno srečne roke so imeli! Izredno mi je imponirala njihova oprema knjig. Da o odličnih prevajalcih (Janko Moder, Jože Fistrovič, Janez Meglič, Tone Ločnikar, Peter Kolar, itd. itd.) sploh ne izgubljam besed. Zakaj je šla ta založba v stečaj, mogoče veš? Zelo obžalujem, da se bo to zgodilo. Lep pozdrav!

Aminak, najlepša hvala za informacijo, jutri grem v mesto, pa bom vsekakor pogledala!
Lp, Maja

Dejstvo je, da se s slovenskim knjižnim trgom dogaja nekaj zelo žalostnega. Tudi Pomurska založba je že pokojna. Literarno usmerjene založbe vegetirajo, nekatere velike ribe jedo male. Danes na tržišču tako veljajo samo še instant uspešnice, pa še te že nekaj let zamenjujejo kuharske knjige. V neizmerno grozo in obup me spravlja to stanje, ko vidim, da bodo uredniki uglednih založb malone klošarji. In bodo morali za cekin prikriti svoje znanje, strokovnost, ljubezen do literature in štancati – ne besede, ampak barve. Če bodo sploh imeli srečo in bodo zaposleni. Naš trg je premajhen, da bi ga sodobni kapitalizem lahko prenesel. In tudi nismo več v zlatih časih knjižnih nakupov. Kar preglejte ta forum. Vsi bodo tekli v knjižnico, rezervirali, nihče ne bo kupil. Knjig se za branje ne kupuje več. Tudi podarjamo jih vse manj. Tisto, kar še vegetira, ima praviloma dotacije, samostojno preživetje z literarno usmerjenostjo pa ni več mogoče.

Se popolnoma strinjam z Ireno. Jaz imam knjige za moje prijateljice ( zadnje čase se njim premalo posvečam). Otrokom zelo veliko berem, čeprav so še majhni, imajo doma kar zajetno zbirko knjig in ta starejši je najbolj vesel knjige za darilo.
lp,m

Dodala bi še to, da založbe živijo od učbenikov oz. delovnih zvezkov 🙁

New Report

Close