Angelika
Po dolgih dolgih letih sem v knjižnici zajadrala med police, kjer dominira Angelika in njenih 13 nadaljevanj. Tri knjige so se odločile in odšle z menoj domov. Pač, sem si rekla, bomo malce obnovili. ”Obnavljam” pa tako, da me zmanjka v hiši in me potem dobijo v kakšnem skritem kotičku, ko – koza pri 30-ih, hitim prebirat to limonado. Ampak si ne morem pomagat – spletke na francoskem dvoru so me kar obnorele.
Kaj pa si vi mislite o tej knjigi? Katera knjiga je pa vas obnorela?
En lep lep teden vam želim, in čimveč branja. Polona
Angelika sploh ni tako huda limonada; še marsikaj se naučiš na zelo lahkoten način o francoski zgodovini tistega časa. Vsi kdaj pa kdaj preberemo kakšno knjigo lažje vsebine iz naše mladosti in se ponovno zabavamo. Kje pa piše, da moramo brati samo zelo resne, sodobne romane, ki jih živ krst ne razume? – Prijetne urice ob ponovnem branju!
Zakaj bi se sramovala tega kar berem? Berem tisto kar me pritegne, kar me vleče ob čemer uživam. Zakaj bi se mučila z nevem kakšnimi knjigami, ki jih pač nekdo proglasil, da so dobre? In zakaj bi brala nekaj samo zato, ker je tisti hip ta avtor tako “moderen” ali pa vsebina tako globokoumna, da je niti približno ne razumem. Zakaj sploh kdo bere in kaj bere? Jaz osebno samo iz zabave. Vživim se v vsebino knjige, v glavi vidim žive prizore, ki jih opisuje knjiga…….in bolj zanimivo avtor opisuje, bolj se vživim, bolj me knjiga vleče. Ali ste že kdaj jokali ob kakšnem prizoru v knjigi? Se smejali?…..Mene je že vse to doletelo. Angeliko sem prebrala že v srednji šoli. Takrat me je obnorela tudi Katarina in Čarovnica z griča pa Prestol Matije Korvina in podobne zgodovinske knjige. Danes kakšna druga; če pa me bo prijelo pa bom brez sramu ponovno vzela v roke Angeliko ali pa tudi kakšno drugo že prebrano knjigo. Se spomnim, da sem Sento prebrala že 4x, zato, ker mi je bila tako všeč.
Senta? Imam jo doma in vsakič, ko ne vem kam bi se dala oz. kaj bi brala, jo začnem brati ponovno. Ta knjiga mi je zakon.
Veliko je takih knjig, ki jih po določenem času spet preberem. Ker so mi bile enostavno super.
No, z limonado pa sem mislila to, da je Angelika dooolga – ima 13 nadaljevanj, če se ne motim. No, jaz sem v četrtek začela ta prvo, sinoči pa prešaltala že na drugo (in zdaj komaj čakam, da pridem domov, da bom spet brala :-)) Pravi knjižni molj, ni kaj.
Lepo se imejte.
Jaz sem to brala na dušek v srednji šoli. Me je pritegnilo. Mogoče jo bom še kdaj. Kar nekaj takih knjig, v kateri je glavni lik pogumna ženska, ki se ji dogajajo zanimive stvari, sem prebrala: Katarina, Deborah, Stephanie, Marianne, pa še kakšna, pa se sedaj ne spomnim.
Pa večkrat kakšno knjigo preberem večkrat, zmeraj najdem kaj novega.
Knjiga, ki pa je mene zelo obnorela v osnovni in srednji šoli je bila od Jurič Zagorke Prestol Matije Korvina. Tako zelo, da sem vseh tistih 16 ali 17 delov (vse same debele knjige) prebrala kar trikrat. Sedaj se jo kar bojim prebrati ponovno, da me slučajno ne bi razočarala.
Pozdravčič!