teamsko delo
Zdravo!
No, pravkar moram spet nekaj napisati o tem, kako je neka naloga opravljena s prispevki vecjega stevila sodelavcev.
Ze dolga leta pisemo o teamskem delu na projektu tem in tem. Izraz se je kar nekako udomacil in pred kratkim je nek sodelavec celo pisal o timskem delu in trdi, da se je taksno poimenovanje ze povsem udomacilo.
Kako bi vi napisali? Kaj pa delo skupine te in te, skupina strokovnjakov ta in ta, skupinsko delo sodelavcev?
LP!
Skupinsko je nekaj drugega kot timsko (pišem timsko, ker se v novejši strokovni literaturi v glavnem pojavlja tako pisano).Skupinsko delo je tudi delo večih ljudi, ki delajo skupaj, pa to še vedno ni timsko. Bolj ustrezen izraz se mi zdi timsko, če pa to zaradi jezika ne zdrži, pa mogoče ekipno. Vsak član ekipe ima svojo zadolžitev in z medsebojnim dopolnjevanjem opravijo neko nalogo. Skupina je močnejša, tim je boljši.
Beseda ekipno mi je všeč. Mislim, da se je bom v prihodnje kar posluževal. Res je, da skupinsko delo ni nujno isto, kot timsko, vendar v večini primerov po mojem mnenju povsem primerno za uporabo. Če je pomembno omeniti, da vsak opravlja svojo funkcijo, potem bomo v nadaljevanju besedila verjetno že razčlenili in pojasnili katero delo kdo opravlja in bo iz tega razvidno, da ne delajo vsi istega. Če pa to ni potrebno poudariti (čeprav je bilo tako) pa mislim, da ni nič narobe, če napišemo, da smo delali skupinsko delo. Konec koncev se ve, da ne morejo vsi naenkrat kuhati kave in pogrinjati mize, temveč da vsak postori nekaj. 🙂