Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis zapretili

zapretili

Zakaj so slovenski novinarji taki bebci?

Pri športu zdej družno npr. uporabljajo besedo zapretili…tko lepo slovensko naglasijo da me vsakič zmrazi k slišm?!?!

Kaj pa je po vaše pravzaprav narobe z besedo zapretiti? Se hudo bojim, da v tem primeru niso bebci novinarji …

A je to slovenska beseda?

zapretili? halo?

Ja, je slovenska 😉
Iz SSKJ:
zapretiti -im dov., zapretil (i i) obljubiti, napovedati komu kaj neprijetnega, hudega: zapretili so mu, da ga bodo pretepli; zapretiti s tožbo, z zaporom // zastrašujoče zamahniti: zapretiti komu s palico / šaljivo mu je zapretila s prstom zapreten -ena -o: zapretena kazen

..za popizdit.

Meni se pa ne zdi, da bi bilo s to besedo kaj narobe.

Narobe verjetno res ni, se mi pa zdi groooozna. Do lani, ko so POP-ovi komentatorji začeli pretiti pri prenossih nogometnega svetovnega porvenstva, je bilo ta izraz zelo redko slišati. Meni je bližje izraz zagroziti kot zapretiti.

Ne vem zakaj, ampka pri pretenju me res kar zmrazi. Verjamem pa, da je to popolnoma slovenska beseda. Morda ena tistih, ki bo kmalu izginila?

Tomaž

Zakaj se ti pa zapretiti zdi v redu, pretiti je pa taka groooza?!

V vsakršni obliki mi je groooza

meni pa ni jasno zakaj vam je taka groooza ?!

Ok, novinarji s pop tvja res niso ravno cvet svoje stroke, ampak da samo zato, ker je eden od njih odkril eno malo rabljeno in širši javnosti bolj ali manj neznano besedo, delate tak halo … Bedno!

New Report

Close