Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Zadie Smith

Zadie Smith

Prebrala sem veliko uspešnico Zadie Smith, Beli zobje (ne vem, ali je že prevedena, vem pa, da je bila že pred časom “v delu”), ki ni slaba, ne, prav zabavna je, čeprav menim, da bi bila precej boljša, če bi bila za cca. 150 strani krajša. Ampak ne vem, meni je bila veliko bolj všeč naslednja, The Autograph Man. Je kdo že bral – zelo me zanima njegovo mnenje

Jaz sem brala White Teeth in mi je bila kar všeč, čeprav se je najprej kar težko navaditi na majhne črke (da potem knjiga ni tako debela). Ne vem, kako bi izgledalo, če bi bila krajša. Res je kar dolga, ampak se mi zdi, da nekako ustreza. In konec je fin, vse se pokrije, heh.
The Autograph Man pa še nisem brala, kakšna pa je?

O enem tipu, malce zmedenem, ki je po poklicu diler z autogrami in malce obseden z neko igralko iz čb filmov, in njegovi druščini, s katero je že vse od otroštva. V tej knjigi štorija niti ni tako pomembna, zdi se mi, da čudovito opisuje notranji svet glavnega junaka, to me je najbolj pritegnilo. Proti koncu je sicer malce neverjetna, ampak knjigi tega nekako nisem mogla zamerit.

Hej, Iri,

ja, tisto o majhnih črkah drži – tudi jaz sem na začetku že mislila, da so mi oči po dolgoletnem mučenju z branjem in delom za računalnikom naposled začele odpovedovati:)

Za vse, ki vas zanima knjiga Zadie Smith White Teeth, dobite jo v knjigarni Novak v Kranju!!! Center Supernova!!

Lep vecer se naprej

Dobi se jo marsikje, ne spomnim se, da bi jo kdo hotel kupiti, pa je ni našel. (?)

Zdej bom kupila se Autograph Man, sem ravno v Zagrebu in sem videla, da stane samo 49kn (= cca 1500 sit).

Meni pa Autograph Man ful ni bila všeč. Zdela se mi je kar nekaj, v primerjavi z White Teeth, ki je bila očitno sad inspiracije in življenjskih izkušenj. Kot da bi Zadie Smith po vsem pritisku, ki se je zgrnil nadnjo po uspehu prvenca, na silo nekaj scoprala. Pa saj jo razumem…

New Report

Close