Vaše mnenje
Vas kaj moti, ko počasi izhlapeva prava čista pogovorna slovenščina. Predvsem po TV- jih in po radijih. Z užitkom poslušam kakega napovedovalca/ko, ki lepo pravilno govori. Saj me ne motijo razne oddaje za mlade, ampak tiste resne. Mislim, da je vse preveč slenga. Kmalu bo še pri dnevniku… Npr.pri Emi sta bila še dva voditelja poleg Miše. Gospodična je govorila zelo lepo, gospodič pa več ali manj ljubljanščino. Saj nisem starokopiten, saj vem da se jezik spreminja…Zanima me vaše mnenje, kaj pa vi mislite?Lp
peter poles je govoril pogovorno, ja – po moje neko štajersko govorico, ker je od nekod tam, se mi zdi
drugače pa mene to ne moti, ker tut ti verjetno,ko se s kom pogovarjaš, ne govoriš knjižno pa ema je zabavna oddaja, tako da … Pri dnevniku pa po moje ne bodo poročali v pogovornem j., ker glede na to, da je rtv v Lj, bi govorili v ljubljanščini – vsi pa nismo iz lj, zato bi koga to motilo – razumljivo, a ne, tako da te naj ne skrbi preveč:)
no, to je moje mnenje
Se popolnoma strinjam.
Prireditev kot je Ema je zelo dobro obiskana in gledana prireditev. Zato bi morali voditelji še bolj paziti na jezik in biti vzgled veliki množici gledalcev. Slabo in malomarno uporabljanje slovenskega jezika si voditelji nikoli in nikjer ne bi smeli dovoliti. Zavedati bi se morali, da se na ta način njihova popularnost kvečjemu zmanjša, ne poveča. Vsekakor je lepo in pravilno govorjenje dolžnost vsakega, ki javno nastopa.